1. Help Center
  2. För slutanvändare
  3. Allmänna instruktioner och registrering

Så här registrerar du steg till HeiaHeia

I denna artikel hittar du flera sätt att registrera dina steg på till HeiaHeia.

Du kan registrera dina steg till HeiaHeia på tre sätt. När du registrerar dina steg på ett av följande sätt kommer dina dagliga steg att räknas i stegutmaningen i ditt community.

1. Integrera din aktivitetsklocka (wearable) (Garmin, Polar, Fitbit, Suunto app) diIMG_02F39A308025-1rekt till HeiaHeia och tillåt import av stegdata. Dina dagliga steg kommer då automatiskt att importeras till HeiaHeia. För integreringsinstruktioner, klicka här.
  2. Integrera telefonens hälsoapp till HeiaHeia (Apple Hälsa på iOS och Google Fit på Android). Genom att aktivera import av välbefinnandedata, kommer dina steg automatiskt att importeras till HeiaHeia.
    Läs mer om hur du integrerar din hälsoapp till HeiaHeia på följande länkar:
    Integrera Apple Hälsa (iOS).
    Integrera Google Fitness (Android).

Tips: Genom hälsoapparna kan du importera stegdata till HeiaHeia från de aktivitetsklockor (wearables) eller appar som kan kopplas till en hälsoapp, men inte direkt till HeiaHeia.

3. Om du inte har en aktivitetsklocka (wearable) eller inte använder en hälsoapp, kan du också registrera dina steg manuellt på HeiaHeia: I appen; tryck på den blå plusikonen -> stegikonen, och fyll i dina steg. I webbläsarversionen: Klicka på den röda plusikonen -> Steg. Alla dina registrerade steg är tillagda i den dagliga totala stegsumman.

IMG_CC8A161AC18B-1           IMG_6ABF3BE7DEC3-1
Notera att stegen INTE kommer inkluderas till utmaningen ifall du registrerar dem under Avancerat i till exempel träningstypen Promenad

IMG_33F5D6B5002C-1

Du kan se de automatiskt importerade stegen i appen som Daglig aktivitet, under fliken Mitt välbefinnande (fjärde fliken i menyn) -> Träning och Hobbies. Dina manuellt registrerade steg hittar du på samma plats som Steg. I webbläsarversionen visas dina steg under träningsloggen.

När du väl har registrerat dina steg på ett av de tre sätten behöver du nödvändigtvis inte registrera något mer. Du kan, såklart, registrera andra aktiviteter och övningar på HeiaHeia för att lättare hålla koll på dina träningspass, din aktivitet och dina framsteg. I vissa utmaningar kan du även tjäna bonuspoäng genom att registrera viss träning, hobbies eller mikrovanor!

OBS! Integrera inte både din aktivitetsklocka (wearable) och din telefons hälsoapp till HeaiHeia då detta kan leda till dubbelregistrering, informationen läggs då in från båda källorna till HeaiHeia.