Askelhaasteeseen osallistuminen

Katso tästä ohjeet, miten osallistut yhteisösi askelhaasteeseen ja kirjaat askeleesi oikein.

Askelhaasteessa yhteisö kerää yhdessä askelia yleensä joko yhteiseen tavoitteeseen tai tiimeissä. Kaikki päivän aikana ottamasi askeleet lasketaan mukaan!

Askeleidesi kirjaamiseen on erilaisia vaihtoehtoja. Valitse yksi seuraavista:

• Voit yhdistää älylaitteesi HeiaHeiaan ja kun olet sallinut askeltiedon siirtymisen HeiaHeiaan, päivittyy tieto automaattisesti mukaan haasteeseen. HeiaHeiassa askeleet näkyvät lajina "Päivän aktiivisuus". Älylaitteen yhdistämiseen löydät ohjeen tästä
  • Voit yhdistää HeiaHeian puhelimesi terveyssovellukseen. Sallimalla askeltiedon tuomisen siirtyy aktiivisuutesi automaattisesti HeiaHeiaan.  Askeleet näkyvät HeiaHeiassa lajina "Päivän aktiivisuus".
    Seuraavista linkeistä löydät ohjeen, miten terveyssovellukset yhdistetään HeiaHeiaan:         - Apple Health -terveyssovelluksen yhdistäminen iPhoneen  tai iPadiin
         - Google Fit -terveyssovelluksen yhdistäminen Android-puhelimiin tai tabletteihin.
    Vinkki: Terveyssovelluksen kautta voit saada askeltiedon HeiaHeiaan myös älylaitteista tai sovelluksista, jotka voi yhdistää terveyssovellukseen, mutta ei suoraan HeiaHeiaan.
  • Jos et käytä älylaitetta tai terveyssovellusta, voit kirjata askeleesi myös manuaalisesti. HUOM! Valitse tällöin lajiksi Askeleet! Näpäytä sinistä PLUS-merkkiä -> kirjaa suoritus -> wearables -> askeleet (tai suoraan kirjaa suoritus -> askeleet). Kaikki näin kirjaamasi askeleet lasketaan mukaan päivän kokonaissaldoon.
    Huomaathan, että askeleet EIVÄT kirjaudu haasteeseen, mikäli kirjaat ne esim. lajin Kävely lisätietoihin!
    Askelmäärää ei voi jälkikäteen enää muuttaa tai poistaa.

Kun olet kirjannut askeleesi jollain näistä kolmesta tavasta, ei sinun tarvitse tehdä enää muita kirjauksia suorituksistasi askelhaastetta varten.  Mutta voit toki halutessasi kirjata muita suorituksia HeiaHeiaan, jolloin voit paremmin seurailla treenejäsi, aktiivisuuttasi ja edistymistäsi kohti tavoitteitasi. Mukaan askelhaasteeseen lasketaan kuitenkin vain päivän aktiivisuus laitteiden kautta tai lajin Askeleet kirjaukset.

Älä yhdistä HeiaHeiaan sekä älylaitetta että puhelimen terveyssovellusta, sillä se saattaa aiheuttaa tuplamerkintöjä, sillä sama tieto tulee HeiaHeiaan molemmista lähteistä.