Treenien GPS-tallennus HeiaHeiassa

Voit käyttää HeiaHeian GPS-tallennusta treeniesi tallentamiseen. Jotta GPS toimii oikein, tulee tietyt puhelimesi asetukset olla kunnossa. Lue tästä artikkelista ohjeet oikeisiin asetuksiin.

GPS-tallennuksen käyttö on helppoa:

• Käynnistä GPS-tallennus sinisestä plus-painikkeesta -> GPS-tallennus -> Start-painike.
  • Treenisi päätyttyä lopeta tallennus tauko-painikkeesta ja sitten punaisesta stop-painikkeesta. Valitse lajisi ja tallenna suoritus HeiaHeiaan. Nollaa mittari, jos et halua tallentaa treeniä HeiaHeiaan.

iOS: GPS-asetukset HeiaHeiassa

Itse sovelluksessa on muutama asetus GPS-tallennukseen:

- Profiili -> Asetukset:

• Valitse, ketkä näkevät HeiaHeiassa GPS-reittisi sekä sijaintisi.
  • Valitse myös, haluatko tallennuksen laskevan kokonaisaikaa vai ainoastaan liikkeelläoloaikaa. Jos valitset liikkeelläoloajan, vähennetään tauot tallennuksen lopuksi ajasta pois.

- Asetukset GPS-tallennuksessa:

Avaa GPS-tallennus sinisestä plus-napista -> Asetukset (oikea yläkulma)

• Valitse haluamasi kartta (perus-, hybridi- tai satelliittikartta)
  • Valitse myös, haluatko GPS-tallennuksen käyttävän puheväliaikoja tallennuksen aikana.

Android: GPS-asetukset HeiaHeiassa

- Profiili -> Asetukset (ratas-kuvake):

• Valitse, ketkä näkevät HeiaHeiassa GPS-reittisi sekä sijaintisi.

- Asetukset -> GPS-asetukset:

• Valitse, haluatko GPS-tallennuksen käyttävän puheilmoituksia.
  • Automaattinen tauko. Valitse, haluatko tallennuksen pysähtyvän tauon ajaksi (liikkeelläoloaika) vai mittaavan aikaa myös tauon ajan (kokonaisaika).
  • Valitse haluamasi GPS-data
  • GPS-data treenimerkinnän muistiinpanoissa

- Asetukset GPS-tallennuksessa:

Avaa GPS-tallennus sinisestä plus-napista -> Asetukset (oikea yläkulma)

• Valitse haluamasi kartta (perus-, hybridi- tai satelliittikartta)

Puhelimen GPS-asetukset

Seuraavat asetukset kannattaa tarkistaa puhelimen asetuksista.

Android-puhelimet

Jotta reitin tallennus toimii oikein, tulee seuraavat asetukset olla päällä:

• Lupa sallia sijainnin käyttö sovellusta käytettäessä.
    Salli sijainnin käyttö (sovellusvalikoissa voi olla mallikohtaisia eroja) : Asetukset > Sovellukset > HeiaHeia > Käyttöluvat > Salli Sijainnin käyttö.
  • Sovelluksen tulee pysyä käynnissä myös näytönsäästötilassa.
    Pidä käynnissä näytönsäästötilassa (sovellusvalikoissa voi olla mallikohtaisia eroja) : Asetukset > Sovellukset > HeiaHeia > Akku > "Pidä käynnissä näytönsäästötilassa".

iPhone:
Jotta reitin tallennus toimii oikein, anna HeiaHeialle
  • Lupa sallia sijainnin käyttö sovellusta käytettäessä sekä
  • Lupa päivittää sovellus taustalla.
Molemmat asetukset löytyvät puhelimen Asetukset -kohdasta (ratassymboli) -> etsi sovelluksien listalta HeiaHeia -> anna tarvittavat luvat.  Kohdassa sijainti: Salli lisäksi puhelimessa tarkka sijainti.

Yleisiä ongelmia GPS-tallennuksessa

Ongelmat tallennuksessa johtuvat useimmiten puhelimen asetuksista:
  • Joskus puhelimien virransäästötila saattaa katkaista GPS-tallennuksen, joten huolehdithan, että akussa on riittävästi virtaa treenin GPS-tallennukseen.
  • Jos puhelimella on liian vähän muistia käytettävissä, se saattaa myös tästä syystä katkaista GPS-tallennuksen.
  • Toisinaan hieman vanhemmissa Android-puhelimissa on sijainnin käyttö on sallittava aina, jotta tallennus toimii oikein.
  • Android: Puhelimen välimuistin tyhjennys saattaa myös auttaa kun kaikki muu on jo kokeiltu.
    • HeiaHeia  -> Tallennus (Storage) -> tyhjennä välimuisti (clear cache, clear data)
    • Avaa HeiaHeia -> kirjaudu uudelleen sisään. Yhdistä tarvittaessa älylaitteet ja terveyssovellus uudelleen.
Kannattaa aina myös varmistaa, että käytössäsi on uusin päivitys HeiaHeia-sovelluksesta. Päivitä sovellusversio ja kirjaudu tarvittaessa ulos ja takaisin sisään HeiaHeiaan, jotta kaikki asetukset päivittyvät.