1. Help Center
  2. For sluttbrukere
  3. Aktivitetsklokker (Wearables) og helseapper

GPS-sporing i HeiaHeia

Spor treningsøktene dine ved hjelp av HeiaHeias GPS-sporing. For at GPS-en skal fungere riktig, må visse innstillinger på telefonen være aktivert. I denne artikkelen finner du instruksjoner for riktige innstillinger.

Det er veldig enkelt å bruke GPS-trackeren:

• Start sporing: trykk på det blå plusssymbolet -> GPS-sporing -> startknapp.
  • Når du er ferdig med treningsøkten, trykker du på pauseknappen og deretter på den røde stoppknappen for å stoppe sporingen. Velg din aktivitet og lagre treningen på HeiaHeia. Tilbakestill hvis du ikke vil lagre treningsøkten til HeiaHeia.

iOS: GPS-innstillinger i HeiaHeia- appen

Appen har noen få innstillinger for GPS-sporing.

Gå til profilen din -> Innstillinger:

• Velg hvem som kan se GPS-rutene og posisjonsdataene dine.
  • Når du oppretter oppføringen, velger du om trackeren skal bruke den totale tiden eller bare tiden du er i bevegelse. Hvis du velger det siste vil pausene trekkes fra treningstiden ved slutten av sporingen.
GPS-tracker-innstillinger:

Åpne GPS-trackeren ved å trykke på det blå plusssymbolet -> tracker -> Innstillinger (øverst i høyre hjørne)

• Velg kart (standard-, hybrid- eller satellittkart)
  • Velg om du vil aktivere/deaktivere tale under sporing.

Android: GPS-innstillinger i HeiaHeia- appen

Appen har noen få innstillinger for GPS_sporing.

• Brukerprofil > Innstillinger: velg hvem som kan se GPS-rutene og posisjonsdataene dine.
  • Kontopreferanser > Tracker-preferanser: her kan du aktivere/deaktivere talekunngjøringene, slå på/av automatisk pause og spesifisere sporingsinformasjonen og dataene som vises på HeiaHeia-oppføringen.

GPS-innstillinger på telefonen

Vennligst sjekk følgende innstillinger i telefoninnstillingene.

iOS:
For at rutesporing skal fungere riktig, må du gi tillatelse til HeiaHeia:
  • Gi tilgang til posisjon mens du bruker appen
  • Oppdater bakgrunnsoppdatering
Begge innstillingene finner du i Innstillinger på telefonen -> søk på HeiaHeia i listen over apper -> tillat bakgrunnsoppdatering og tilgang for plassering når appen er i bruk. Trykk på Plassering -> Tillat den nøyaktige plasseringen på telefonen.

Android:

For at rutesporing skal fungere riktig, må du gi HeiaHeia tilgang:

• Gi tilgang til posisjon mens du bruker appen

App-tilgang til plassering: Innstillinger > Apper > HeiaHeia > Tillatelser > Stedstilgang > Når appen er i bruk (menyer kan variere avhengig av modell).

• La appen også kjøre i bakgrunnen.
Bakgrunnsoppdatering: Innstillinger > Apper > HeiaHeia >  Batteri > Bakgrunnsoppdatering (menyene kan variere avhengig av modell).

Vanlige problemer med GPS- sporing

Problemer med sporing er oftest forårsaket av forskjellige innstillinger på telefonen din:

• Noen ganger kan strømsparingsmodusen på telefoner kutte GPS-sporing, så sørg for at du har nok batteristrøm til å spore treningen din.
  • Hvis telefonen din har for lite minne tilgjengelig, kan dette også føre til at den slutter å spore.
  • På enkelte eldre Android-telefoner må tilgang til plassering tillates hele tiden for at sporingen skal fungere ordentlig.
  • Android:  Å tømme cache kan bidra til å løse "mystiske" problemer.
    Gå til HeiaHeia  -> Lagring -> tøm buffer, tøm data. Åpne HeiaHeia -> logg på igjen (koble til aktivitetsklokke eller helseapp om nødvendig).

Du bør også alltid sørge for at du har siste oppdatering av HeiaHeia-appen. Oppdater appversjonen og logg om nødvendig ut og logg på HeiaHeia igjen for å sikre at alle innstillinger er oppdatert.