GPS-spårning i HeiaHeia-appen

Spåra dina träningspass genom HeiaHeias GPS-spårning. För att GPS-spårningen ska fungera korrekt behöver vissa inställningar på din telefon vara aktiverade. I denna artikel hittar du hur du ställer in detta.

Att använda GPS-spårning är väldigt enkelt:

• Starta spårning: Tryck på den blå plussymbolen -> GPS-spårning -> Startknappen.
  • När du avslutat ditt träningspass, tryck på pausknappen och sedan den röda stoppknappen för att avsluta spårningen. Välj aktivitet och spara ditt träningspass till HeiaHeia. Nollställ om du inte vill spara ditt träningspass till HeiaHeia.

iOS: GPS-inställningar i HeiaHeia-appen

Appen har flertalet inställningar för GPS-spårning.

Gå till din profil -> Inställningar:

• Välj vilka som kan se dina GPS-rutter och platsdata.
  • När du skapar träningspasset, välj om du vill att spåraren ska använda total tid, eller endast aktiv tid. Om du väljer aktiv tid, kommer dina pauser att tas bort från träningstiden i slutet av spårningen.

Inställningar för GPS-spårning:

Öppna GPS-spårningen genom att trycka på den blå plussymbolen -> GPS-spårning -> Inställningar (övre högra hörnet)

• Välj karttyp (standard, hybrid eller satellitkarta)
  • Välj om du vill aktivera/inaktiva röst för mellantider under spårningen.

Android: GPS-inställningar i HeiaHeia-appen

Appen har flertalet inställningar för GPS-spårning.

• Användarprofil > Inställningar: Välj vilka som kan se dina GPS-rutter och platsdata.
  • Kontoinställningar > Spårning: Aktivera/inaktivera röstnotifikationer. Sätt på/stäng av "Auto Pause" och välj spårningsinformation och data som visas i ditt träningsinlägg på HeiaHeia.

Telefonens GPS-inställningar

Kolla upp följande inställningar under Inställningar i din telefon.

iOS:

För att spårning av rutter ska fungera korrekt, behöver du aktivera följande:

• Tillåt åtkomst till platsinfo När appen används
  • Appaktiviteter i bakgrunden

Båda inställningarna hittar du under Inställningar i din telefon -> Sök på HeiaHeia i listan av appar -> Tillåt Appaktiviteter i bakgrunden och Tillåt åtkomst till platsinfo När appen används. Tryck på Plats -> Aktivera Exakt platsinformation.

Android:

För att spårning av rutter ska fungera korrekt, behöver du aktivera följande:

•  Ge åtkomst till spårning när appen används

Appens platsbehörigheter: Inställningar > Appar > HeiaHeia > Behörigheter > Platsbehörigheter > Tillåt vid användning (menyerna kan variera beroende på telefonmodell).

• Håll appen igång även i bakgrunden.
Håll appen igång i bakgrunden: Inställningar > Appar > HeiaHeia >  Batteri > Håll appen igång även i bakgrunden (menyerna kan variera beroende på telefonmodell).

Vanliga problem vid GPS-spårning

Problem med spårning orsakas oftast av olika inställningar i din telefon:

• Ibland kan Batterispararläge på telefonen avsluta GPS-spårningen, så se till att du har tillräckligt med batteritid för att kunna spåra din träningsaktivitet.
  • Om din telefon har för lite minne tillgängligt, kan detta också orsaka att GPS-spårningen stoppas.
  • På vissa äldre Androidtelefoner, Tillåt platsåtkomst måste vara aktiverad hela tiden för att spårningen ska fungerar ordentligt.
  • Android: Rensa cache kan hjälpa till att lösa "mystiska" problem.
    Gå till HeiaHeia  -> Lagring -> Rensa cache, rensa data. Öppna HeiaHeia -> logga in igen (anslut aktivitetsklocka (wearables) eller Google Fit om det behövs).

Du ska också se till att du har den senaste uppdateringen av HeiaHeia-appen. Uppdatera appversionen, och om nödvändigt, logga ut från HeiaHeia och logga in igen, för att säkerställa att alla inställningar är uppdaterade.