Snabbguide: Vem kan se min data i HeiaHeia?

I den här artikeln får du en översikt över vilka uppgifter om dig som är synliga för andra användare och för communityadministratören samt vilka inställningar som påverkar synligheten av dina uppgifter.

Allmänna principer för synlighet av uppgifter om användarkonton

Dessa principer gäller för alla användare av HeiaHeia:

• Du äger alla uppgifter som du lägger in i HeiaHeia och bestämmer vem som får se dem.
    • Om du accepterar vänner i HeiaHeia kommer ni att se varandras prestationer och inlägg om träning och välbefinnande i ditt nyhetsflöde, om du inte har ställt in inlägget som privat (se bild 1). Sömn-, vikt- och måltidsinlägg är automatiskt privata om du inte väljer något annat.
    • Dina vänner kan se din profil och aktivitetslogg, som visar din träningslogg, de sporttyper du har loggat och det mål för välbefinnande som du har satt upp (om det inte är privat). Se bild 2.

1. IMG_0EBFA95AA87E-1    2. IMG_A39D611866E6-1

• I sekretessinställningarna kan du kontrollera för vem din profil och dina lokaliseringsuppgifter är synliga (se bilderna 3 och 4).
      Integritetsinställningar i iOS: Profil -> Inställningar -> Integritetsinställningar
      Integritetsinställningar i Android: Profil -> Inställningar -> Integritetsinställningar

Profilens synlighet:
      1. bara för HeiaHeia-vänner,
      2. för HeiaHeia-vänner och kollegor, eller
      3. för alla HeiaHeia-användare.
      Uppgifter om plats:
      Kontrollera vem som ser dina GPS-rutter och din plats.

3.IMG_163927414D72-1       4.IMG_5A04C956ADB6-1

Om du är medlem i ett community i HeiaHeia:

• Sekretessprinciperna ovan gäller fortfarande, d.v.s. att dina kollegor kommer inte se dina inlägg om du inte har accepterat dem som HeiaHeia-vänner, eller om du i sekretessinställningarna för din profil har tillåtit att din aktivitetslogg är synlig för kollegor eller för alla HeiaHeia-användare.
    • Community-administratören kommer inte heller att se dina enskilda inlägg, såvida du inte har accepterat honom/henne som HeiaHeia-vän eller om du i sekretessinställningarna i din profil har tillåtit att din aktivitetslogg är synlig för kollegor eller för alla HeiaHeia-användare.
    • Community-administratören har tillgång till en rapportvy där han/hon kan se följande uppgifter:
      - Grundläggande information om din profil (t.ex. namn, e-post, antal träningspass och vänner, om du deltar i utmaningar).
      - Sammanfattningar av aktiviteten i hela communityt.
      - Resultat av lagutmaningar.
      - Rankingar för olika kategorier (t.ex. antal aktivitets- och välbefinnandeposter, träningstimmar, loggade kilometer, antal hejarop, steg, olika idrottstyper).
      - Sammanfattning av användarens poster (t.ex. antal poster för styrka och uthållighet, träningstimmar) och välbefinnandepoäng.
      - Höjdpunkter, dvs. poster med det högsta antalet hejarop.
      - Sammanfattning av välbefinnande på community-nivå
    • Om du vill har du möjlighet att ange att du är anonym, vilket innebär att ditt deltagande i en utmaning endast kommer att räknas anonymt och att du inte kommer att ingå i rapporteringsvyn eller i listan över de mest aktiva medlemmarna i utmaningen. Community-administratören kommer endast att se grundläggande profilinformation om dig.
      - Du kan välja alternativet här: Användarkonto -> inställningar -> deltagarlistor och rapportering -> på/av.
      - Alternativt kan du göra samma val direkt på utmaningssidan i appen. Öppna utmaningssidan under Mer -> Justera din synlighet -> Delta i utmaningar och rapportering -> på/av.

Om du har en tränare i HeiaHeia ger du din tränare samtycke till att se all information om ditt välbefinnande i tjänsten, inklusive privata poster.