Hurtigguide: Hvem kan se mine data i HeiaHeia?

I denne artikkelen får du en oversikt over hvilken informasjon om deg som er synlig for andre brukere og for community-administratoren, samt hvilke innstillinger som påvirker synligheten av informasjonen din.

Generelle prinsipper for synlighet av informasjon om brukerkontoer

Disse prinsippene gjelder for alle brukere av HeiaHeia:

• Du eier all informasjonen du legger inn i HeiaHeia og bestemmer hvem som kan se den.
    • Hvis du godtar venner i HeiaHeia, vil dere se hverandres prestasjoner og trenings- og velværeinnlegg i nyhetsfeeden din, med mindre du har satt innlegget til privat (se figur 1). Søvn-, vekt- og måltidsinnlegg er automatisk private med mindre du velger noe annet.
    • Vennene dine kan se profilen og aktivitetsloggen din som viser treningslogg, hvilke typer idretter du har logget, og treningsmålet du har satt (hvis det ikke er privat). Se bilde 2.

1. IMG_0EBFA95AA87E-1    2. IMG_A39D611866E6-1

• I personverninnstillingene kan du kontrollere hvem profilen din og posisjonsdataene dine er synlige for (se bilde 3 og 4).
      Personverninnstillinger i iOS: Profil -> Innstillinger -> Personverninnstillinger
      Personverninnstillinger i Android: Profil -> Innstillinger -> Personverninnstillinger

Profilsynlighet:
      1. bare for HeiaHeia-venner,
      2. for HeiaHeia-venner og kollegaer, eller
      3. for alle HeiaHeia-brukere.
      Stedsdetaljer:
      Kontroller hvem som ser GPS-rutene dine og posisjonen din.

3.IMG_163927414D72-1       4.IMG_5A04C956ADB6-1

Hvis du er medlem av et HeiaHeia-community:

• Personvernprinsippene ovenfor gjelder fortsatt, dvs. at kollegene dine ikke vil se innleggene dine med mindre du har akseptert dem som HeiaHeia-venner, eller hvis du i personverninnstillingene på profilen din har latt aktivitetsloggen din være synlig for kolleger eller for alle HeiaHeia-brukere.
    • Community-administratoren vil heller ikke se dine individuelle innlegg, med mindre du har akseptert ham/henne som HeiaHeia-venn, eller hvis du i personverninnstillingene til profilen din har tillatt at aktivitetsloggen din skal være synlig for kolleger eller for alle HeiaHeia-brukere.
    • Community-administratoren har tilgang til en rapportvisning der han/hun kan se følgende informasjon:
      - Grunnleggende informasjon om profilen din (f.eks. navn, e-post, antall treningsøkter og venner, om du deltar i utfordringer).
      - Oppsummeringer av aktivitet i hele organisasjonen.
      - Resultat av lagutfordringer.
      - Rangeringer for ulike kategorier (f.eks. antall aktivitets- og trivselsrekorder, treningstimer, registrerte kilometer, antall heiarop, skritt, forskjellige sportstyper).
      - Oppsummering av brukerens registreringer (f.eks. antall styrke- og utholdenhetsrekorder, treningstimer) og trivselsscore.
      - Høydepunkter, dvs poster med det høyeste antall heiarop.
      - Oppsummering av trivsel på community-nivå.
    • Du har også mulighet til å sette deg som anonym. Du vil da være anonym i rapportvisningen og i topplistene i kampanjen.
      Community-administratoren vil bare se grunnleggende profilinformasjon om deg.
      - Du kan velge alternativet her: Brukerkonto -> innstillinger -> deltakerlister og rapportering -> på/av.
      - Alternativt kan du gjøre det samme valget direkte på utfordringssiden i appen. Åpne utfordringssiden under Detaljer -> Juster synlighet -> Delta i utfordringer og rapportering -> av/på.

Hvis du har en trener i HeiaHeia, gir du treneren din samtykke til å se all informasjon om din trivsel på tjenesten, inkludert private poster.