1. Help Center
  2. För slutanvändare
  3. Aktivitetsklockor (Wearables) och hälsoappar

Anslut HeiaHeia med Health Connect (Android)

Lär dig hur du ansluter HeiaHeia till Health Connect i Android-telefoner och importerar dina aktiviteter från din enhet via Health Connect till HeiaHeia.

Health Connect är en app för Android som gör det enkelt att dela data mellan olika appar för hälsa och välbefinnande (Läs mer). Appen är förinstallerad på nyare Android-telefoner (Android 14). Om du inte har den på din telefon ännu kan du installera den från  Google Play

HeiaHeia kan nu anslutas direkt till Health Connect vilket gör det möjligt att enkelt importera dina aktiviteter från exempelvis Samsung Health, Oura, Whoop eller många fler andra hälso- och fitnessappar. Du behöver bara ansluta din enhet till Health Connect och sen ansluta Health Connect till HeiaHeia.

Du hittar en lista över vilka tjänster som stöder Health Connect här.

Observera: Health Connect kräver alltid någon annan bärbar enhet från vilken data kommer att importeras till Health Connect.

Hur ansluter jag Health Connect till HeiaHeia?

1. Gå till ditt HeiaHeia-konto (profilikonen i det övre högra hörnet)
  2. Välj "Aktivitetsklockor (wearables) och din telefon"
  3. Under Hämta data från Health Connect, slå på:
  • Steg och sömn
  • Träning

Om Health Connect ännu inte är installerat på din mobiltelefon kommer HeiaHeia nu att hänvisa dig till Play Store för att ladda ner appen. Tryck på "Ta mig dit".

HH HC ENG   Download HC ENG

4. Därefter tar HeiaHeia-appen dig till en sida där du kan ge HeiaHeia tillgång till att läsa dina steg-, sömn- och viktdata från Health Connect. Du behöver inte tillåta allt, men tillåt åtminstone steg att importeras för att kunna delta i HeiaHeias utmaningar.

För att även importera dina träningspass måste du tillåta HeiaHeia att läsa alla dina träningsdata. Detta kommer att säkerställa att dina träningsposter importeras korrekt till HeiaHeia. En del av informationen i dina poster är privat och kommer inte att delas med andra användare. Läs mer nedan.

HC daily activity ENG   HC exercise ENG

På grund av integritetsbegränsningar i Health Connect synkroniseras data endast när HeiaHeia-appen är öppen och aktiv.

Efter anslutningen kommer följande data att importeras till HeiaHeia:

Uppgifter om daglig aktivitet:

• Steg
  • Sömn (privat som standard och inte synligt för andra)
  • Vikt (privat som standard och inte synligt för andra)

Träningsdata (om tillgängligt):

• Distans
  • Hastighet
  • Max- och genomsnittlig hjärtfrekvens (privat som standard och inte synligt för andra)
  • Totalt antal förbrända kalorier under träningen

5. Öppna sedan den app från vilken du vill dela data med HeiaHeia (t.ex. Samsung Health, Oura, Whoop, o.s.v.).

Samsung Health:

Nedan följer ett exempel på hur du kan bevilja åtkomst för Health Connect för att läsa data i Samsung Health-appen:

• Öppna Inställningar i Samsung Health
  • Gå till "Anslutna enheter och appar" och välj Health Connect
  • Välj "Tillåt alla" för att säkerställa att data går till Health Connect och välj "Tillåt" igen.

Näyttökuva 2024-4-9 kello 16.19.44

Vid problem med synkroniseringen:

1. Kontrollera först och främst att du har de senaste uppdateringarna för alla appar du använder.
  2. Lokalisera synkroniseringsproblemet - kontrollera om problemet är mellan din aktivitetsklocka (wearable) och Health Connect eller mellan Health Connect och HeiaHeia?
  3. Prova att koppla bort och återanslut alla anslutningar.
  4. Kontrollera i Health Connect att HeiaHeia har behörighet att komma åt data. Detta kan göras genom att trycka på Health Connect-statusraden på sidan för wearables.
  5. Om synkroniseringen fortfarande inte fungerar efter dessa steg kan du försöka rensa telefonens cache:
    - Android-inställningar -> Appar -> HeiaHeia -> Minne: rensa cache och rensa data. När du sedan öppnar HeiaHeia kommer appen att be dig logga in igen. Anslut till Health Connect igen och ge tillstånd.

Tips:

• För att undvika dubbla poster rekommenderar vi inte att du ansluter både en aktivitetsklocka (wearable) och Health Connect till HeiaHeia.
  • Ibland kan typen av aktivitet ändras på vägen från den bärbara enheten via Health Connect till HeiaHeia. Detta beror på att antingen Health Connect eller HeiaHeia inte har exakt samma aktivitet som den som loggades på den bärbara enheten. I HeiaHeia kan du ändra aktiviteten manuellt i efterhand om det behövs.