1. Tukisivu
  2. Käyttäjille
  3. Älylaitteet ja terveyssovellukset

Health Connectin yhdistäminen HeiaHeiaan

Lue tästä ohjeet, miten HeiaHeia liitetään Health Connect -palveluun Android-puhelimissa.

Health Connect on Android-alustan sovellus, joka mahdollistaa yksinkertaisen tavan jakaa tietoja eri terveys- ja hyvinvointisovellusten välillä (Lue lisää). Sovellus on esiasennettuna uudemmissa Android-puhelimissa (Android 14). Jos sinulla ei ole Health Connectia vielä puhelimessasi, voit asentaa sen Google Play Storesta

HeiaHeia on nyt mahdollista yhdistää suoraan Health Connectiin, jolloin voit helposti tuoda aktiviteettisi esimerkiksi Samsung Healthista, Ourasta, Whoopista, tai monista muista terveys- ja liikuntasovelluksista HeiaHeiaan. Yhdistät vain laitteesi Health Connectiin ja Health Connectin  HeiaHeiaan.  Täältä löydät luettelon siitä, mitkä palvelut tukevat Health Connectia.

Huomaa: Health Connect vaatii aina jonkin muun älylaitteen, josta tiedot tuodaan Health Connectiin.

Health Connectin yhdistäminen HeiaHeiaan

1. Avaa HeiaHeia-tilisi Profiili oikeasta yläkulmasta
  2. Valitse Älylaitteet ja puhelimesi
  3. Kohdassa Tuo tietoja Health Connect -palvelusta, kytke päälle:
  • Askeleet ja uni
  • Treenit

Jos Health Connectia ei ole vielä asennettu puhelimeesi, HeiaHeia ohjaa sinut nyt Play Storeen sovelluksen lataamista varten. Napauta "Aloitetaan".

image (12).    image (13)

4.  Seuraavaksi HeiaHeia-sovellus vie sinut sivulle, jossa voit antaa HeiaHeialle pääsyn lukea askeleita, unta sekä painoa koskevia tietoja Health Connectista. Salli vähintään askelten tuominen, niillä voit osallistua HeiaHeian kampanjoihin.

Jos haluat tuoda myös treenisi HeiaHeiaan, salli HeiaHeian lukea kaikkia treenitietoja. Näin varmistat treenimerkintöjen tulevan HeiaHeiaan oikein. Osa treenimerkintöjen tiedoista on yksityisiä, eikä niitä jaeta muille käyttäjille. Lue tarkemmin alta.

image (14).   image (15)

Seuraavat tiedot on mahdollista synkronoida HeiaHeiaan:

Päivän aktiivisuus:

• Askeleet,
  • Uni (oletuksena yksityinen, ei näy muille),
  • Paino (oletuksena yksityinen, ei näy muille)

Treenitiedot (jos saatavilla):
  • Matka
  • Nopeus
  • Maksimisyke ja keskimääräinen syke (oletuksena yksityinen, ei näy muille)
  • Treenin aikana poltetut kokonaiskalorit

Nyt yhteys HeiaHeian ja Health Connectin välillä on muodostettu. Health Connectin tietosuojarajoitusten vuoksi tiedot synkronoidaan HeiaHeiaan vain, kun HeiaHeia-sovellus auki ja aktiivinen.

5.  Seuraavaksi avaa sovellus, josta haluat jakaa tietoja HeiaHeiaan (esimerkiksi Samsung Health, Oura, Whoop tms.)

Samsung Health:

Alla esimerkki, miten voit Samsung Health -sovelluksessa sallia tietojen jakamisen Health Connectiin.

• Avaa Samsung Healthin asetukset
  • Mene kohtaan “Yhdistetyt laitteet ja sovellukset” ja valitse Health Connect
  • Valitse “salli kaikki”, näin varmistat tiedon kulkevan Health Connectiin ja valitse uudelleen “salli”

image (18)     image (19)    image (20)

Pulmia synkronoinnissa?

• Health Connectin tietosuojarajoitusten vuoksi tiedot synkronoidaan HeiaHeiaan vain, kun HeiaHeia-sovellus suljetaan kokonaan ja avataan uudelleen.
  • Tarkista ensin, että käytössäsi ovat uusimmat päivitykset kaikkiin käyttämiisi sovelluksiin.
  • Paikanna synkronointiongelma - tarkista, onko ongelma älylaitteesi ja Health Connectin vai Health Connectin ja HeiaHeian välillä?
  • Kokeile kaikkien yhteyksien katkaisemista ja yhdistämistä uudelleen.
  • Tarkista Health Connectissa, että HeiaHeialla on lupa käyttää tietoja. Tämä voidaan tehdä napauttamalla Health Connectin tilaa Älylaitteet-sivulla.
  • Jos synkronointi ei näiden vaiheiden jälkeen vieläkään toimi, voit kokeilla tyhjentää puhelimen välimuistin:
    - Android-asetukset -> Sovellukset -> HeiaHeia -> Muisti: tyhjennä välimuisti ja tyhjennä tiedot. Kun avaat tämän jälkeen HeiaHeian, sovellus pyytää sinua kirjautumaan uudelleen. Yhdistä Health Connectiin uudelleen ja anna lupa.

Vinkkejä:

• Päällekkäisten merkintöjen välttämiseksi emme suosittele yhdistämään sekä puettavaa laitetta suoraan että jotain muuta laitetta tai sovellusta Health Connectin kautta HeiaHeiaan.
  • Joskus aktiviteetin tyyppi voi muuttua matkalla älylaitteesta Health Connectin kautta HeiaHeiaan. Tämä johtuu siitä, että joko Health Connectissa tai HeiaHeiassa ei ole täsmälleen samaa aktiviteettia kuin mitä älylaitteeseen on kirjattu. HeiaHeiassa voit tarvittaessa muuttaa kirjausta manuaalisesti jälkikäteen.