1. Tukisivu
  2. Käyttäjille
  3. Älylaitteet ja terveyssovellukset

HeiaHeian yhdistäminen Apple Health -terveyssovellukseen (iPhone)

Lue artikkelista, miten yhdistät Apple Health -terveyssovellukseen HeiaHeiaan. Haluamasi tiedot siirtyvät iPhone-puhelimestasi automaattisesti HeiaHeiaan.

Anna HeiaHeialle lupa tuoda haluamasi terveys- ja aktiivisuustiedot Apple Health -sovelluksesta kätevästi palveluumme. Yhdistä HeiaHeia ja Terveys-sovellus seuraavasti:

1.    Avaa HeiaHeia-sovelluksessa tilisi oikeasta yläkulmasta ja valitse Älylaitteet ja Terveys-sovellus -> Terveys-sovellus (kuva 1 ja 2).

2.    Napauta Tuo hyvinvointi-data -kytkin päälle (kuva 3).

Pääset suoraan terveyssovelluksen asetuksiin valitsemaan tiedot, joihin HeiaHeia saa pääsyn -> valitse tiedot ja napauta Salli. Tämä antaa HeiaHeialle pääsyn Terveys-sovelluksen tietoihin.

Kun HeiaHeialle on annettu lupa päästä Terveys-sovelluksen tietoihin, näkyy HeiaHeia Terveys-sovelluksen Lähteissä. Täällä voit myöhemmin säätää Terveys-sovelluksen HeiaHeialle tuotavia tietoja (ks. alla).

3.   Kytke päälle halussasi myös Tuo treenit, jos käytössäsi on jokin kolmannen osapuolen älylaite tai sovellus, jonka puolestaan voi yhdistää Terveys-sovellukseen. Anna terveyssovelluksessa HeiaHeialle lupa lukea treenitietoja. Näin saat ko. laitteesta tai sovelluksesta tuotua tiedot Terveys-sovelluksen kautta HeiaHeiaan.

1. IMG_6719   2. IMG_7EEE38EE2FEC-1  3.  IMG_789AB5C886CD-1

Seuraavat tiedot on mahdollista tuoda HeiaHeiaan:

- askeleet, matka, noustut kerrokset, syke, treenit ja uni.

Huom! Puhelin laskee askeleesi, mutta osa tiedoista vaatii älylaitteen tms, jonka voi yhdistää Terveys-sovellukseen.

Terveys-sovelluksen tietojen hallinta

Terveys-sovelluksen tietoja, joihin haluat antaa HeiaHeialle pääsyn, voit hallita seuraavasti:

1. Avaa puhelimesi Asetukset (ratas)
  2. Selaa alas ja valitse Terveys-sovellus (sydän)
  3. Napauta kohtaa Tietojen käyttö ja laitteet. Täältä löydät eri lähteet. Valitse HeiaHeia.
  4. Valitse listalta, mitä tietoja HeiaHeia saa lukea ja kytke haluamasi tiedot päälle napauttamalla.

1. IMG_27A60D72A433-1  2. IMG_98C13C465417-1  3. IMG_524C4648EA8A-1

Hyödyllisiä vinkkejä:

- Tuplamerkintöjen välttämiseksi emme suosittele yhdistämään sekä älylaitetta että terveyssovellusta HeiaHeiaan. Jos suoraan älylaitteestasi tulee jo esimerkiksi askeltieto HeiaHeiaan, kannattaa estää saman tiedon tuleminen terveyssovelluksesta HeiaHeiaan.

- Vaikka terveyssovellus näyttää käveltyä + juostua matkaa, tämä EI automaattisesti kirjaudu HeiaHeiaan treeninä, joka sisältäisi km-tiedon, sillä se ei ole treeni myöskään terveyssovelluksessa, vaan kuuluu päivän aktiivisuuteen.

- Mikäli synkronoinninssa on ongelmia:
1. Tarkista aluksi, että käytössäsi on sovelluksista uusimmat päivitykset.
2. Kokeile katkaista yhteys HeiaHeiassa ja yhdistä uudelleen (kytkin off-asentoon ja takaisin)
3. Tarkista terveyssovelluksen lähteistä (kuva yllä), että HeiaHeialla on lupa päästä terveyssovelluksen tietoihin.