Mikrovanor

I den här artikeln kan du läsa om hur du aktiverar och inaktiverar mikrovanor för ditt community och hur de fungerar i en utmaning

Mikrovanor är små, dagliga handlingar för välbefinnande. Om de görs regelbundet kan de bidra till att skapa nya vanor med en positiv inverkan på välbefinnandet!

Aktivera mikrovanor

Du kan välja vilka mikrovanor som ska vara synliga för medlemmarna i din community genom att aktivera eller inaktivera dem här: Administratörsverktyg -> Mikrovanor

Näyttökuva 2024-4-2 kello 14.23.05

Vi rekommenderar att du väljer ut 5-10 mikroaktiviteter åt gången för att vara synliga i ditt community. Du kan byta ut olika mikrovanor med vissa intervall, till exempel efter tema.

Mikrovanor i en utmaning

• I våra färdiga utmaningar är mikrovanor vanligtvis förvalda enligt utmaningens tema och är redo för ditt community. Andra mikrovanor är inaktiverade under utmaningen.
  • Du kan också välja dina egna mikrovanor som bäst passar ditt community för utmaningen och ändra mikrovanorna till exempel varje vecka om du vill.
  • I utmaningar kan du tjäna poäng eller en bonus för att logga mikrovanor enligt följande:

- Poängutmaningar: 500 - 1500 p / mikrovana. Poäng för olika mikrovanor syns i Administrationsverktyg -> Mikrovanor.

- Stegutmaningar: 500 bonussteg / mikrovana, om bonus är aktiverad.

- Minututmaningar: 2 bonusminuter / mikrovana, om bonus är aktiverad.

Efter utmaningen

• Du kan inaktivera utmaningens mikrovanor och aktivera nya som du själv väljer.

Registrera mikrovanor

Medlemmar kan hitta de aktiverade mikrovanorna i HeiaHeia under plusknappen och registrera en mikrovana som genomförts en gång om dagen.

Mikrovanor är privata som standard, dvs. de är inte synliga för andra om inte användaren uttryckligen anger att åtgärden ska vara offentlig.

Om du är medlem i mer än ett community: Mikrovanor är community-specifika. Det innebär att du bara ser mikrovanorna i det community som du är inloggad i för tillfället.