1. Tukisivu
  2. Käyttäjille
  3. Yleisohjeita ja käytön aloitus

Treenien ja aktiviteettien kirjaaminen (selain)

Näin kirjaat treenisi ja muut aktiviteettisi helposti HeiaHeiaan selainversiossa.

Klikkaa punaista plus-symbolia oikeassa laidassa ja kirjaa uusi merkintä.

Voit kirjata treenejä, hyvinvointitekoja, aterioita, painosi, unen, palautumis/sairaspäivät sekä tehdä muistiinpanoja.

Näyttökuva 2021-9-17 kello 10.47.14

1. Näin kirjaat suorituksesi:

Voit valita yli 600 lajivaihtoehdosta!

Suosikkisi näkyvät ensin listalla. Palvelun käyttö helpottuu ja nopeutuu ajan myötä, koska HeiaHeia oppii suosikkilajisi. Voit merkitä tietyt lajit suosikkeihin.

• Etsi hakusanalla tai klikkaa Näytä kaikki, niin saat näkyviin lajit joko ryhmiteltynä lajeittain tai aakkosjärjestyksessä. Mikäli lajisi ei ole lainkaan listalla, voit tiedustella käyttäjätueltamme, olisiko se mahdollista lisätä.
  • Syötä kaikki haluamasi tiedot treenistäsi. Päivämäärän ja treenin keston lisäksi voit kirjata mm. matkan, omat muistiinpanosi (näkyy merkinnän otsikkona), suosikkisi, fiiliksesi ja tagin. Klikkaa Näytä vaihtoehdot, jolloin voit vielä tallentaa lisätietoja, kuten esim. kalorit, syke, keski- ja maksiminopeuden ja nousun.
  • Kuvien ja muistiinpanojen lisääminen elävöittää merkintöjäsi!
  • Reitin voit halutessasi lisätä lataamalla GPX-tiedoston tietokoneeltasi.
  • Yksityisyys: Jos haluat merkintäsi näkyvän ainoastaan sinulle itsellesi, klikkaa merkintä yksityiseksi
  • Näkyvyys tilastoissa: Valitsemalla Poista tilastoista treenisi ei näy missään yhteisön tilastoissa tai omissa tilastoissasi.
  • Tallenna ja suorituksesi on merkitty HeiaHeiaan!  Suorituksen muokkaaminen tai poistaminen tallentamisen jälkeen on mahdollista.

Näyttökuva 2021-9-17 kello 10.58.15

Vinkki:Voit halutessasi liittää kirjaamaasi harjoitukseen jonkin tagin ja suodattaa harjoituksia myöhemmin niihin liitettyjen tagien perusteella. Voit tägätä esimerkiksi raskaat ja kevyet harjoitukset toisistaan tai verrata edistymistäsi jollain tietyllä lenkkireitillä. Tageja ei voi jälkikäteen poistaa, joten mieti rauhassa mitä tageja tarvitset.

2. Näin kirjaat hyvinvointiteon

Hyvinvointitekoja on ilmaisversiossa 6 erilaista ja pro-versiossa lukuisia liittyen erilaisiin teemoihin, kuten ravinto, lepo, aktiivisuus, sosiaaliset suhteet jne. Voit keskittyä näistä itsellesi tärkeimpiin tai asettaa tavoitteeksesi haluamasi hyvinvoinnin osa-alueen.

• Valitse hyvinvointiteko. Lisätietoa hyvinvointiteosta löydät otsikon alta klikkaamalla ko. tekoa.
  • Kuvien ja muistiinpanojen lisääminen elävöittää merkintöjäsi!
  • Yksityisyys: Jos haluat merkintäsi näkyvän ainoastaan sinulle itsellesi, klikkaa kohtaa Yksityinen, jolloin kohtaan ilmestyy teksti "ei jaeta kenellekään".
  • Näkyvyys tilastoissa: Valitsemalla Poista tilastoista treenisi ei näy missään yhteisön tilastoissa tai omissa tilastoissasi.
  • Tiedot, joita voit hyvinvointiteostasi merkintään täyttää, vaihtelevat hyvinvointiteon luonteen mukaan.
  • Tallenna merkintä ja hyvinvointitekosi on kirjattu!

3. Kirjaa ateria

Pidä päiväkirjaa aterioistasi. Ateriakirjaukset ovat oletusasetuksena yksityisiä.

4. Kirjaa paino

Jos haluat pitää silmällä painoasi, kirjaa paino esim. kerran viikossa. Painomerkinnät ovat oletusasetuksena yksityisiä.

5. Sairas-/palautumispäivä

Jos olet sairas, kirjaa sairauspäivä ja lepää. Välillä on tarve palautua ja levätä. Pidä vähintään yksi palautumispäivä viikossa ilman raskaampaa urheilua.

5. Kirjaa uni

Hyvä ja riittävä yöuni on tärkeää hyvinvoinnillesi.  Voit asettaa itsellesi profiilissasi unitavoitteen ja pitää kirjaa unen määrästäsi.

6. Muistiinpanoihin voit kirjoittaa omia merkintöjäsi esim. treeneistä tai aktiviteeteistasi.