HeiaHeia-kampanjan luominen

Lue tästä artikkelista, miten luot yhteisöllesi kampanjoita ja asetat tavoitteita. Voit asettaa kampanjan helposti käyttämällä valmiita kampanjamallejamme tai luoda oman kampanjasi.

Kannattaa ehdottomasti tutustua myös  HeiaHeia Akatemian Parhaat käytännöt -konsepteihin. Akatemiasta löydät valmiita viestipohjia sekä saat hyviä vinkkejä ja ideoita oman kampanjasi suunnitteluun ja toteutukseen.

Syksyllä 2022 julkaisimme uudentyyppisiä, pelillistettyjä kampanjamalleja, kuten Kuumatka, Maailman ympäri ja Mount Everest. Ota yhteys meihin, jos haluat kokeilla näitä!

Artikkelin sisältö:

A. Valmiit kampanjapohjat

B. Oman kampanjan luominen

Näyttökuva 2022-3-9 kello 10.28.33

Haasteet ja kampanjat luodaan Admin-työkalujen kohdasssa Kampanjat. Täällä löydät myöhemmin myös kaikki käynnissä olevat kampanjasi ja voit muokata niitä tarvittaessa.

Erilaisia kampanjoita voi olla yhteisössä käynnissä useampi samaan aikaan!

A. Valmiit kampanjapohjat

Minkätyyppinen kampanja sopisi yhteisöllesi parhaiten? Kannattaa alkuun miettiä, mitä haluaisit kampanjan tai haasteen avulla saavuttaa ja mikä kampanjatyyppi palvelisi tavoitettasi parhaiten.

Valmiista pohjista löydät vaihtoehtoja seuraaviin kampanjatyyppeihin:

• Yhteinen tavoite: Kaikki puhaltavat yhteen hiileen ja jokainen voi omalla osuudellaan kerryttää "pottia" yhteiseen tavoitteeseen pääsemiseksi. Kampanja loppuu kun tavoite saavutetaan.
  • Tiimikisa: Yhteisöön muodostetaan tiimit, jotka kisailevat keskenään esimerkiksi askelia tai hyvinvointipisteitä keräten.
  • Henkilökohtainen tavoite: Jokaisella jäsenellä on sama henkilökohtainen tavoite, esimerkiksi kerätä 10 liikuntasuoritusta tietyllä aikavälillä.

Näyttökuva 2022-3-30 kello 12.10.34

Yhteinen tavoite -kampanjamallit:

1. Maailman ympäri: Kerätään yhdessä liikuttuja kilometrejä maapallon ympäri.

2. SOS-lapsikylä -hyväntekeväisyyskampanja: Kerätään yhdessä 1 000 liikuttua tuntia ja lahjoitetaan jokaisesta tunnista vähävaraisten perheiden lasten harrastamisen tukemiseen.

3. Ympäristöystävällinen työmatka: Kerätään yhdessä 300 ympäristöystävällinen työmatka -suoritusta liikkuen töihin kävellen, juosten, sähköpyörällä tai perinteisellä pyörällä.

Henkilökohtainen tavoite -kampanjamallit:

1. Lajikymppi: Jokaisen tavoite on kerätä 10 erilaista liikuntalajia.

2. Hangosta Utsjoelle: Jäsen kerää liikuttuja kilometrejä Suomen päästä päähän.

3. Askelmiljonääri: Kerätään miljoona askelta puolessa vuodessa.

Tiimikisapohjat:

1. Pisterohmu:  Tiimit kisailevat siitä, mikä tiimi kerää eniten hyvinvointipisteitä per jäsen.

2. Lajisuora: Tiimien tehtävänä on kerätä mahdollisimman monta erilaista liikuntalajia tietyn ajan kuluessa.

3. Tossua toisen eteen: Mikä tiimi kerää eniten askelia?

Kampanjan käynnistäminen

Valmiit kampanjamallit on helppo käynnistää muutamalla hiiren klikkauksella!

1. Klikkaa valitsemaasi kampanjaa ja tutustu tarkemmin sen sisältöön.

Näyttökuva 2022-3-9 kello 11.24.12

2. Sivulla 1/3  näet kampanjan asetukset. Oikeat asetukset ovat valmiina kampanjaasi varten. Oikeasta yläkulmasta on mahdollista avata asetusten lukitus, mikäli tarpeellista.

Konversio:  Tietyissä haasteissa on käytössä konversio, joka muuntaa mittayksikön toiseen muotoon, esim. ajan kilometreiksi, kuten tässä Maailman ympäri -kampanjassa. Tällöin lajit (esim. kuntosali), joissa ei voida laskea matkaa, tulevat kampanjassa konversion avulla mukaan lasketuiksi.

Näyttökuva 2022-3-9 kello 11.24.30

3. Valitse sivulla 2/3 aloitus- ja kampanjasta riippuen myös lopetuspäivä kampanjallesi. Voit halutessasi muokata taustakuvaa, tavoitemäärää ja lisätä kampanjainfon. Info näkyy sovelluksessa kampanjan lisätiedoissa, ks kuva alla.  Samaisella sivulla näkyvät myös haasteen aktiivisimmat jäsenet, mikä on oletusasetuksena päällä. Yhteisösi jäsenet voivat säätää myös itse omaa näkyvyyttään haasteessa, mikäli eivät halua näkyä listalla.

Näyttökuva 2022-3-9 kello 11.39.46           IMG_24827F3FEA56-1

4. Tiimikisan asetukset (koskee vain tiimikisaa):

- Yleensä kaikki tiimit osallistuvat kisaan. Jos haluat valita osallistuvat tiimit, klikkaa Kaikki tiimit -kytkintä ja valitse osallistuvat tiimit erikseen.

-  Miten tiimin tulos mitataan: Kokonaismäärä vai Per jäsen?

Kokonaismäärä laskee yhteen kaikki tiimin suoritukset, joita kampanjassa kerätään ja se  muodostaa tiimin tuloksen. Per jäsen -tulos laskee tiimin tuloksen keskiarvona per jäsen. Tätä suosittelemme käytettäväksi, mikäli tiimit ovat kovin eri kokoisia.

5. Esikatsele ja lanseeraa kampanja!

Näyttökuva 2022-3-9 kello 11.34.28

6. Lopuksi kannattaa vielä suunnitella muutama olennainen seikka:

• Haluaisitko palkita osallistuja jollain mukavalla tavalla aktiivisuudesta/osallistumisesta? Katso ideoita palkitsemiseen täältä.
  • Yhteisön viestintä uuden kampanjan starttaamisesta:  HeiaHeia Akatemiasta löydät valmiin copy/paste-viestipohjan jokaiseen valmiiseen kampanjaamme. Täytä pohjaan vain oman yhteisösi tiedot ja lähetä viesti kaikille yhteisön jäsenille. Valmista tuli! Akatemiasta löydät myös muita vinkkejä viestintään

7. Kun olet luonut kampanjasi, voit seurata sen tilannetta ja tuloksia pääset seuraamaan helposti tilastoista

Näyttökuva 2022-3-14 kello 8.36.49

Tsemppiä kampanjaan!

B. Oman kampanjan luominen

Jos valmiista kampanjamalleista ei löytynyt sopivaa, voit aina luoda itse oman kampanjasi. Klikkaa Luo oma kampanjasi

Kannattaa alkuun miettiä, mitä haluaisit kampanjan tai haasteen avulla saavuttaa. Mikä kampanjatyyppi sopisi parhaiten tavoitteellesi?

Näyttökuva 2022-3-10 kello 9.55.26

1. Aloita valitsemalla kampanjatyyppi.

Näyttökuva 2022-3-9 kello 14.50.01

Kampanjatyypit:

• Yhteinen tavoite: Kaikki puhaltavat yhteen hiileen ja jokainen voi omalla osuudellaan kerryttää "pottia" yhteiseen tavoitteeseen pääsemiseksi. Kampanja loppuu kun tavoite saavutetaan.
  • Tiimikisa: Yhteisöön muodostetaan tiimit, jotka kisailevat keskenään tietyllä aikavälillä esimerkiksi askelia tai hyvinvointipisteitä keräten.
  • Avoin tavoite: Yhteisö kerää kampanjan aikana mahdollisimman paljon kampanjan aiheena olevia aktiviteetteja, esimerkiksi vaikkapa liikuttuja tunteja tai tiettyjä hyvinvointitekoja. Kampanjassa ei ole ennalta päätettyä tavoitemäärää.
  • Yksilötavoite: Yhteisön jäsenillä on oma yksilötavoite, johon jokainen omalla tahollaan pyrkii. Esimerkiksi yksilön tavoitteena voi olla kirjata 15 kertaa liikuntaa tietyllä aikavälillä.

2. Mitä haluaisit mitata?

Seuraavaksi valitaan, millainen mittari soveltuisi parhaiten yhteisöllenne tavoitteeseen pääsemiseksi.

• Fyysinen aktiivisuus: Tavoitteseen pääsemiseksi tai tiimin tulokseen lasketaan fyysinen aktiivisuus. Mukaan voidaan laskea joko yhteisön jäsenten kaikki fyysiset aktiivisuusmerkinnät tai vain haluamasi määrä tiettyjä eri lajeja. Jos halutaan vain tietyt lajit, valitse ko. lajit alasvetovalikosta "Kaikki lajit".  Esimerkiksi voit valita ainoastaan eri pyöräilylajit. Tai jos haluat sulkea pois tiettyjä lajeja, valitse ne kohdasta Sulje pois lajeja.
  • Hyvinvointiteot: Tavoitteseen pääsemiseksi tai tiimin tulokseen lasketaan vain erilaiset hyvinvointiteot - samoin kuten fyysisen aktiivisuuden kohdalla, voit valita haluamasi hyvinvointiteot. Hyvinvointitekoja mittarina käyttävä kampanja toimii hyvin tavanmuodostuskampanjana, jossa keskitytään muutamiin tekoihin kerrallaan. Esimerkiksi tekoihin, jotka auttavat parantamaan yhteisön jäsenten elintapoja tai vahvistavat yhteenkuuluvuutta työssä. Näet listan eri hyvinvointiteoista alasvetovalikosta "Kaikki".
  • Aktiivisuus ja hyvinvointi: Tässä mittarissa lasketaan sekä kaikki fyysinen aktiivisuus että hyvinvointiteot.
  • Hyvinvointipisteet: Yhteisön jäsenet voivat kerätä hyvinvointipisteitä (tiimikisassa tai yhteisessä tavoitteessa). Täältä voit lukea mistä eri aktiviteeteista hyvinvointipisteitä voi saada.

3. Mikä on mittarisi mittayksikkö tai syöte?

Liikuntaa voidaan mitata monilla eri perusteilla. Mieti, mikä sopisi parhaiten yhteisöllesi ja tavoitteellenne. Esimerkiksi:

• kilometrit/mailit,
  • tunnit,
  • askeleet,
  • lajien määrä,
  • suoritusten määrä,
  • tuntia/viikko
  • päivää yli tavoitteen.
    Esim. Yksikkönä askeleet, jolloin päivätavoite on askeleiden määrä / päivä.

Konversio:  Tietyissä kampanjoissa on mahdollisuus ottaa käyttöön konversio, joka muuntaa mittayksikön toiseen muotoon, esim. ajan kilometreiksi, jolloin lajit (kuten esim. kuntosali) joissa ei voida laskea matkaa, tulevat kampanjassa konversion avulla mukaan lasketuiksi. Esim. 1 h vastaa 5 km kävelyä (30 min = 2,5 km jne). Klikkaa kohtaa konversio, niin näet vaihtoehdot.

Hyvinvointitekoja taas voi mitata seuraavasti:

• kirjausten lukumäärä,
  • erilaisten kirjausten määrä.

4. Tavoitteen määrä ja tyyppi?

Seuraava askel on tavoitemäärän tai tyypin määrittely.

Näyttökuva 2022-3-10 kello 9.09.50

• Yhteisessä tavoitteessa syötä tähän kohtaan kokonaistavoitteenne määrä. Esimerkiksi, jos olet valinnut pyöräilylajit laskettavaksi tavoitteeseen, voit asettaa määräksi tietyn kokonaismatkan, lajeihin kulutetun yhteisajan tai treenien määrän valisemastasi mittausyksiköstä riippuen.
  • Tiimikisassa valitaan tyyppi:  joko kokonaismäärä tai per jäsen. Kokonaismäärä on esimerkiksi kaikkien yhdessä keräämä askelmäärä tai tuntien määrä. Kokonaismäärä toimii, jos tiimit ovat samankokoisia. Per jäsen -tyyppi taas sopii eri kokoisille tiimeille. Se laskee keskiarvomäärää / jäsen.
  • Päivä yli tavoitteen -mittausperusteena voi olla askeleet ja etäisyys. Tavoite on päiväkohtainen, esimerkiksi 5 000 askelta päivässä. Tällöin tavoitemäärä asetetaan päivinä eli syötä tähän kohtaan montako päivää yli tavoitteen haluttaisiin yhdessä kerätä.
  • Avoin tavoite -kampanjassa ei anneta tavoitetta lainkaan, kuten nimikin sanoo, vaan yritetään kerätä tietyllä aikavälillä mahdollisimman paljon haasteen aiheena olevia aktiviteetteja.

5. Kampanja-aika ja muut lisäasetukset

Anna kampanjallesi innostava otsikko ja valitse lisäksi aloitus- ja kampanjasta riippuen myös lopetuspäivä. Aloituspäivä on valitsemasi viikon maanantai. Yhteinen tavoite -kampanja loppuu kun tavoite saavutetaan, muissa kampanjatyypeissä on mahdollista valita lopetuspäivä.

Voit halutessasi muokata taustakuvaa ja lisätä kampanjainfon. Info näkyy sovelluksessa kampanjan lisätiedoissa, ks kuva alla.

IMG_24827F3FEA56-1

6. Esikatsele ja lanseeraa kampanjasi!

Näyttökuva 2022-3-10 kello 9.10.07

Lopuksi kannattaa vielä suunnitella muutama olennainen seikka:

• Haluaisitko palkita osallistuja jollain mukavalla tavalla aktiivisuudesta/osallistumisesta? Katso ideoita palkitsemiseen täältä.
  • Miten parhaiten viestiä yhteisöäsi uuden kampanjan starttaamisesta? HeiaHeia Akatemiasta löydät  copy/paste-viestipohjia sekä vinkkejä viestintään. Voit käyttää viestintään muiden kanavien ohella infoviesti-työkaluamme, jonka löydät admin-työkaluista kohdasta Viestit yhteisölle.

7. Kun olet luonut kampanjasi, voit seurata sen tilannetta ja tuloksia pääset seuraamaan helposti tilastoista

Näyttökuva 2022-3-14 kello 8.36.49

Tsemppiä kampanjaan!