1. Tukisivu
  2. HeiaHeia Akatemia
  3. Vinkkejä henkilöstön aktivointiin

Näin luot multi-kampanjoita ja yhdistät parhaat kampanjat toisiinsa

Lue tästä vinkkimme multi-kampanjan luomiseen. Artikkeli opastaa, miten luoda hyvin yhteen sopivia kampanjoita ja motivoida erilaisten kampanjoiden avulla mukaan mahdollisimman paljon yhteisösi jäseniä.

Multi-kampanja on sarja yksittäisiä kampanjoita, eikä niiden luominen eroa yksittäisen kampanjan luomisesta. Multi-kampanjoiden avulla suuristakin tavoitteista (tunti- tai kilometrimääristä) on mahdollista tehdä helpommin ymmärrettäviä ja pienemmät kampanjat etenevät lennokkaasti. Samalla mahdollisuutesi motivoida mukaan useita käyttäjiä kasvavat. Osa käyttäjistä innostuu yhteisestä tavoitteesta, toinen syttyy tiimikisoihin ja kolmas voi olla kiinnostunut henkilökohtaisesta tavoitteesta. Multi-kampanjoissa yhteisösi jäsenet osallistuvat kaikkiin kampanjoihin omalla panoksellaan. Jäsenet voivat kuitenkin keskittyä itselleen parhaiten sopivaan kampanjaan.

Maailman ympäri -kampanja on yksi suosituimmista kampanjoistamme. 42 000 kilometrin koko yhteisön tavoite voi olla kuitenkin yksilön tasolla haastava sisäistää, joten voit luoda tähän rinnalle esimerkiksi kaksi yksilökampanjaa, jossa tavoitteena on 50 km ja 100 km liikuntaa. Palastelemalla tavoitteen pienempiin osiin, on yksilön helpompi sisäistää oman panoksensa määrä. Kahdella erisuuruisella tavoitteella puhuttelet puolestaan laajaa kohderyhmää. Jos käynnistät vielä tiimikisan tähän rinnalle esimerkiksi muutama viikko aloituksesta, tehostaa se tavoitteen etenemistä entisestään.

Esimerkkejä multi-kampanjoista:

1. Yhteisökampanja + tiimikisa + yksilötavoite x2
  2. Yhteisökampanja + tiimikisa
  3. Yhteisökampanja + yksilötavoite x2
  4. Tiimikisa + yksilötavoite

Näyttökuva 2022-6-28 kello 9.26.23  Näyttökuva 2022-6-28 kello 9.36.01
    Näyttökuva 2022-6-28 kello 9.29.58. Näyttökuva 2022-6-28 kello 9.26.57

Muuta huomioitavaa:

• Jos valitset suoraviivaisen teeman, jossa kerätään samaa yksikköä, esim. kilometrejä jokaisella tasolla (koko yhteisö, tiimi sekä yksilö), on viestiminen kampanjasta simppeliä ja suoraviivaista.
  • Jos valitset eri teemat kampanjoihin, pidä huoli, että viestit siitä tehokkaasti.
  • Yksilötason tavoite luo koko yhteisön tavoitteesta helpommin ymmärrettävän. Voit luoda muutamia vaihtoehtoisia yksilötavoitteita, esim. 50 km ja 100 km jne.
  • Tiimikisa tuo leikkimielistä kilpailuelementtiä ja vauhdittaa yhteisökampanjan etenemistä.
  • Voit vaihdella kampanjoiden kestoa. Esimerkiksi tiimikisan optimikesto on noin 3-5 viikkoa.
  • Maailman ympäri -kampanjan voi aikatauluttaa esim näin: Käynnistä yhteisön tavoite ja  julkaise samalla yksilötavoite, esim 50 ja 100 km liikuntaa. Jatka yksilötavoitteen päätyttyä tiimikisalla.