Henkilökohtainen valmennus HeiaHeiassa

Valmennustyökalun avulla voit suunnitella valmennettaville tehtäviä ja ohjelmia, seurata valmennettavien aktiivisuutta ja kommunikoida suoraan valmennettavien kanssa.

Valmennussivun löydät kun kirjaudut omilla tunnuksillasi HeiaHeian selainversioon ja valitset Oma Tilini-kohdan alta yhteisösi -> Admin-työkalut -> Valmennustyökalut. Valmentaja tarvitsee HeiaHeiassa oikeudet valmennukseen.

Valmennettavien kutsuminen

Näyttökuva 2023-1-11 kello 10.50.15

Kutsu uusi valmennettava kohdasta Lisää uusi.

Jos kutsuttavalla henkilöllä on jo HeiaHeian käyttäjätili, löydät hänet hakemalla nimellä tai s-postiosoitteella.

Jos kutsuttava ei ole vielä HeiaHeian käyttäjä, kutsu hänet ensin liittymään HeiaHeiaan -> Klikkaa kohtaa sähköposti, täytä tiedot ja lähetä kutsu.

Valmennettava saa sähköpostitse kutsun, jonka hyväksyessään hän pääsee valmennukseesi ja liittyy samalla yhteisön jäseneksi. Saat hyväksynnästä tiedon sähköpostitse (HeiaHeian s-postiasetuksistasi riippuen).

Valmentajan työkalut

Valmennettavat-sivulla näet kaikki valmennuksessasi olevat henkilöt ja heidän aktiivisuutensa. Valmentajalle näkyy kaikki valmennettavan HeiaHeiaan merkitsemä data, myös yksityiset merkinnät. Klikkaa merkintöjä nähdäksesi kirjauksen tarkemmat tiedot. Valmennettavan aikajanaa voit selata eteen- ja taaksepäin nuolilla.

Näyttökuva 2023-1-11 kello 11.19.03

1. Suunnittele tapahtuma

Voit lisätä valmennettavillesi treenejä, hyvinvointitekoja, testejä tai eritasoisia valmiita ohjelmia.

Klikkaa Suunnittele tapahtuma ja valitse tehtävä. Määrittele tehtävälle:

- päivämäärä ja toistuuko se kuinka useana päivänä,

- lisää tehtävälle kesto,

- lisää halutessasi muistiinpanojen kohdalle ohjeita tai vinkkejä.

Lisäämäsi tehtävät näkyvät valmennettavan treenilokissa.

Hyödynnä HeiaHeian lukuisia, laadukkaita ohjelmia valmennuksessasi. Klikkaa ohjelmaa ja tutustu siihen selaamalla viikkoja nuolien avulla. Jos haluat valita ohjelman valmennettavallesi, klikkaa tallenna.

2. Treenilokin alta näet kaikki kaikki valmennettavasi treenimerkinnät sekä lisäksi päivän aktiivisuuden, mikäli valmennettava on yhdistänyt HeiaHeian älylaitteeseen tai puhelimen terveyssovellukseen.  Valitse Näytä kaikki suodattaaksesi treenimerkintöjä. Voit suodattaa valmennettavan henkilön treenejä, muistiinpanoja, sairauspäiviä, painolokia, mitaleja tai tietyllä tägillä merkittyjä kirjauksia.

3. Treenitilaston avulla näet laajemman kokonaisuuden ja voit analysoida valmennettaviesi kehitystä.

Yhteenvedosta näet nopealla vilkaisulla suosituimmat lajit sekä harjoitusten yhteismäärän, keston ja mahdolliset sairaspäivät.  Klikkaa vuotta nähdäksesi tietyn vuoden yhteenvedon tai valitse Kaikki vuodet.

Tilastojen alla oleva treeniloki mahdollistaa tarkemman tilaston analysoinnin kuukausi- tai vuositasolla tai kaikki vuodet yhdessä, jolloin voit vertailla eri vuosia keskenään. Valitse vuosi klikkaamalla vuosilukua (ei nuolta).

Valitse tarkasteluun joko harjoitusten määrä tai kesto. Voit sisällyttää tilastoon myös sairaspäivät ja tavoitteet. Sairaspäivät näkyvät plus-merkkinä ja tavoite vihreänä viivana.

Jos haluat tarkempaa tietoa tietystä lajista, voit suodattaa lajeja valitsemalla Kaikki lajit -> haluamasi laji.

Tagien hyödyntäminen:

Valitse Kaikki lajit -> haluamasi tagi.

Tagit ovat näppärä apu tilastoissa, mikäli olet valmennettaviesi kanssa sopinut tiettyjen tagien käytöstä. Valmennettava voi liittää kirjaamaansa harjoitukseen jonkin tagin ja näitä voi suodattaa tilastoissa.  Voidaan tägätä esimerkiksi raskaat ja kevyet harjoitukset ja erottaa ne suodattamalla toisistaan tai verrata edistymistä jollain tietyllä lenkkireitillä.

Vinkki: Tageja ei voi jälkikäteen poistaa, joten miettikää rauhassa mitä tageja tarvitaan.

Tilastosta voidaan seurata myös valmennettavien painolokia kuukausi- tai vuositasolla.

4. Viestit

Pidä yhteyttä valmennettaviisi! Voit lähettää viestejä suoraan valmennettaville ja he voivat pitää myös yhteyttä sinuun. Viestit näet postilaatikossasi, käyttäjätilisi alla. Viesteihin voi lisätä myös kuvia.

4. Raportit

Saat ladattua itsellesi valmennettavistasi seuraavia raportteja csv-tiedostoina:

- liikunta

- päivän aktiivisuus

- ateriat

Raportit löytyvät kohdasta Lisää. Valitse ajankohta ja lataa raportti.

Kohdasta Lisää voi myös poistaa henkilön valmennuksesta.