1. Help Center
  2. För slutanvändare
  3. Allmänna instruktioner och registrering

Veckovis träningsspårning

Skapa en hälsosam livsstil- en vecka åt gången. Syftet med denna vy är att visa hur du ligger till jämfört med de vanligaste rekommendationerna för en hälsosam livsstil.

Screenshot 2021-04-07 at 13.09.42

A & B:
WHO (World Health Organization) och nationella hälsomyndigheter rekommenderar 2 h och 30 min träning av typen uthållighet, samt träning av styrka och rörlighet 2 gånger i veckan. Genom att fylla staplarna varje vecka ser man enkelt hur man ligger till!

C: Ett vanligt stegmål är att ta 10 000 steg om dagen. Forskning visar på att endast 5000 steg per dag är fördelaktigt för din hälsa och minskar risken för diverse livsstilssjukdomar. Försök också att samla in dina steg under hela dagen, att sitta stilla under längre perioder har visat sig vara en orsak till många livsstilssjukdomar och kan inte fullt kompenseras med träning.

D: Ett vanligt mål för sömnen är 7-9 timmar per natt. Nyckeln till bra sömn är regelbundenhet, att stiga upp och att gå och lägga sig i sitt egna "sömnfönster" och att undvika sådant som stör sömnen en stund före läggdags. Följer du detta får du möjlighet till en god natts sömn.

Hur har vi definierat vilka aktivitetstyper som hör till uthållighet och vilka som hör till styrka och rörlighet? Vi tog det enkla tillvägagångsättet och klassificerade var och en av våra 500 + aktivitetstyper i antingen uthållighet, styrka och rörlighet eller ingen av dessa. Om du vill se vilken kategori exempelvis Body Pump tillhör (det kan tillhöra båda kategorierna), tryck på den blå cirkeln med ett plus, tryck sedan på "Aktiviteter" under Logga aktiviteter och titta på innehållet under Uthållighet samt Styrka och rörlighet.

Tips 1: Tryck på olika delar av "kortet" för att se mer statistik och justera dina mål! Genom att trycka på de dagliga steg- och sömnsiffrorna kommer du till en vy med långvariga steg- och sömnkedjor. Lås upp hälsofördelar genom att konsekvent nå dina mål veckovis, månadsvis och på årlig nivå.

Tips 2: Du kan ändra "kortet" på startsidan om du istället föredrar att exempelvis se dina framsteg mot dina egna mål. Gå till inställningar och välj vilka kort du vill ska visas. Läs mer

här

Läs mer om en rekommenderad hälsosam livsstil