1. Help Center
  2. För slutanvändare
  3. Allmänna instruktioner och registrering

Så får du en bra start med HeiaHeia

I denna Steg för steg guide hittar du de viktigaste instruktionerna om hur du kommer igång med HeiaHeia och hur du använder appen eller webbläsarversionen.

HeiaHeia är en spelifierad (gamified), holistisk och social välbefinnandetjänst som hjälper dig att främja och övervaka ditt välbefinnande. Du kan använda HeiaHeia på din dator eller din smartphone. HeiaHeia är för alla och kan användas socialt eller ensam. Det gör välmåendet roligare!

Innehåll:

1. Var skaffar jag HeiaHeia?

- App: Smartphones och surfplattor

- Datorer

2. Komma igång med HeiaHeia

- App och dator:  Mål, vänner, inställningar, ansluta bärbara enheter.

3. Hur använder man HeiaHeia?

- Logga aktiviteter, hejarop och statistik

- I HeiaHeia Pro-versionen: Välbefinnande poäng, utmaningar, bibliotek

4. Behöver du hjälp?

1. Var skaffar jag HeiaHeia?

• HeiaHeia finns tillgänglig som en app på din telefon eller surfplatta och/eller på din dator med hjälp av en webbläsare.
    • Du kan hämta HeiaHeia genom att ladda ner gratisappen från AppStore eller Google Play.
    • Om du använder din dators webbläsare kan du hitta HeiaHeia på heiaheia.com
  • Registrera ett användarkonto.
    Du kan gå med i ett HeiaHeia-community som tillhandahålls av din arbetsgivare/organisation genom att använda en registreringskod eller en e-postinbjudan. Följ instruktionerna i inbjudan eller ange koden när du öppnar ditt konto. Läs mer om att Öppna ett användarkonto

2. Komma igång med HeiaHeia

Efter att ha öppnat ett konto, börja med att sätta upp ett aktivitetsmål för dig själv, hitta vänner på HeiaHeia, integrera eventuella aktivitetsklockor (wearables) till HeiaHeia och kontrollera dina kontoinställningar.

Näyttökuva 2021-12-16 kello 9.19.35

I appen:

Mål

Vecka för vecka hjälper målen dig att hålla dig på rätt spår. Du kan sätta upp ett övergripande välmåendemål, dagliga stegmål, ett träningsmål och ett sömnmål. I appen trycker du på fliken 4 i det nedre högra hörnet för att besöka sidan Mitt välmående. Här kan du sätta upp dina olika mål och följa dina framsteg för att nå dem. Se här för mer detaljerad information gällande mål.

Vänner

Hitta vänner i HeiaHeia. Dina vänner kommer att heja på dig vilket hjälper dig att nå dina mål. Du kan även heja på dina vänner!

Du hittar dina vänner längst ner i appen på symbolen med två personer, som kallas Communities och Vänner. Du kan antingen söka efter användare i HeiaHeia eller bjuda in vänner till HeiaHeia. Läs mer om vänner in HeiaHeia.

Du kan även använda HeiaHeia som en dagbok, för egen hand utan vänner.

Inställningar

Tryck på din profil i högra hörnet för att se inställningar för ditt konto. Här hittar du bland annat synligheten för min profil där du kan välja vilka som kan se dina poster och aktiviteter.

Ansluta aktivitetsklockor (wearables)

I din profil i det övre högra hörnet hittar du sidan Wearables & Hälsa App, där du kan integrera en aktivitetsklocka (wearables) eller hälsoappen på din telefon till HeiaHeia. Detta kommer automatiskt att importera informationen om din aktivitet till HeiaHeia. Klicka här
för instruktioner om hur du ansluter.

Om du inte har en aktivitetsklocka (wearable) eller hälsoapp kan du även använda HeiaHeia helt utan dessa och istället manuellt lägga in dina aktiviteter i appen.

På Datorn:

I webbläsarversionen finns funktionerna som listats ovan i den blå toppbannern:

- Mål: Klicka på ditt namn i det övre högra hörnet -> Profil. Här kan du sätta upp ett övergripande välmåendemål för dig själv, samt ett sömn- och stegmål.

- På sidan Vänner, kan du se alla dina vänner i HeiaHeia och dina vänförfrågningar. Du kan söka  efter nya vänner antingen från en lista över personer du kanske känner eller genom att skriva deras fullständiga namn i sökrutan. Om din vän inte ännu använder HeiaHeia kan du bjuda in honom/henne att gå med genom att klicka på Bjud in via e-post. Att gå med är gratis för din vän.

- För att komma åt dina kontoinställningar klickar på ditt namn -> Inställningar.

Aktivitetsklockor (Wearables): I dina kontoinställningar, klicka på aktivitetsklockor (wearables) för att integrera din klocka. Hälsoappen kan endast anslutas via din telefon.

3. Hur ska man använda HeiaHeia?

Funktioner i gratis och Pro-versionen.

IMG_E4809B541E2B-1-jpeg

1. Logga dina dagliga aktiviteter

Du hittar mer än 600 olika aktiviteter i HeiaHeia. Du kan logga dina fysiska aktiviteter, hobbyer, mikrovanor, sovtimmar, dina måltider, vikt osv.

I appen hittar du dessa under det blå plustecknet.

I webbläsarversionen klickar du på det röda plustecknet för att lägga till aktivitet.

IMG_75AE54C2A18E-1

Välj först vilken kategori du vill logga och sedan vilken typ av aktivitet, fyll i den information du önskar och spara. Du kan också spela in dina övningar med en GPS-spårare

Vissa poster, som exempelvis vikt är privata som standard och är inte synliga för andra. För varje post kan du bestämma om du vill att den ska vara synlig endast för dig själv -> tryck på den Privata posten

Du och dina vänners inlägg kommer att visas i nyhetsflödet på hemsidan.

Näyttökuva 2020-10-15 kello 12.48.36

2. Heja på dina vänner!

Dra fördel av en virtuell miljö för kamratstöd och hejarop. I nyhetsflödet på din hemsida kan du se dina vänners inlägg. Tryck på Heja på din väns inlägg och välj hejaikonen eller skriv en trevlig hejakommentar till din vän.

3. Se statistik

Ta ett steg tillbaka och ta en titt på helheten för att se hur det går för dig. Du hittar din statistik över dina aktiviteter, prestationer och mål i appen på sidan Mitt välbefinnande. I webbläsarversionen under Statistik kan du hitta ännu mer detaljerad statistik.

Ytterligare funktioner i HeiaHeia PRO-versionen:

4. Tjäna välmåendepoäng!

IMG_35514BEA79B9-1
Om du använder PRO-versionen av HeiaHeia via din arbetsgivare eller organisation kan du förbättra ditt välbefinnande genom att tjäna välmåendepoäng för fysiska och sociala aktiviteter, genomföra program och till och med för sömn.
Poängen delas upp i olika nivåer och ju fler poäng du tjänar desto högre nivå når du. För att se dina poäng, gå till sidan Mitt välbefinnande, som du kan komma åt från det högra hörnet av den nedre menyn. Läs mer om poäng här.

5. Delta i HeiaHeias välmående utmaningar!
Den arbetsgivare eller organisation kan skapa utmaningar för ert "community" via HeiaHeia. Deltagandet är ett utmärkt tillfälle att ägna mer uppmärksamhet åt ditt eget välbefinnande och din aktivitet eller till och med för gemenskapen hos er organisation. Deltagarna belönas ofta på något sött eller så gör företaget en donation till välgörenhet baserat på utmaningens resultat.

6. Ta del av programmet och tips från proffsen!

HeiaHeia-bibiloteket innehåller ett brett utbud av material från olika områden av välmående och träning i form av program, filmer, träningspass och tester utformade för olika nivåer. Digitala coachningar finns till exempel under ämnena Kropp eller Sinne. Lär dig en ny hälsosam vana eller upptäck en ny sport!

Näyttökuva 2021-12-16 kello 12.50.41