Nye HeiaHeia-aktivitetskampanjer

Se hvordan våre nye kampanjer fungerer og hvordan du deltar.

Vårt nye kampanjekonsept ble introdusert med HeiaHeias oppdatering høsten 2022. Kampanjene er gamifiserte og du ser fremgangen din i et virtuelt kart ved å registrere aktivitet og daglige vaner. Du kan enkelt konkurrere som enkeltperson eller med laget ditt for å nå månen, bestige Mount Everest eller gå verden rundt!

Underveis låser du opp milepæler med morsom og interessant informasjon knyttet til konseptet. Målet er å fullføre kampanjen innen fastsatt tid og ha det gøy underveis!

fb_1200x628-v2

Hvordan beveger jeg meg på kartet?

Avhengig av konkurransereglene går du videre på kartet ved å registrere dine aktiviteter eller skritt på HeiaHeia.

Integrer aktivitetsklokken din (wearable), telefonens helseapp eller registrer aktivitetene dine manuelt på HeiaHeia. Her finner du instruksjoner om hvordan du kobler til: aktivitetsklokker, Apple Helse (iOS) or Google fit (Android). Deltar du i en ren skrittkampanje er det viktig at skrittene dine logges daglig i HeiaHeia. Se her for mer detaljerte instruksjoner om de forskjellige måtene du kan logge skrittene dine på.

Du kan tjene bonuspoeng for deg eller laget ditt, avhengig av reglene, ved å utføre mikrovaner eller registrere treningsøkter og hobbyer. Se nedenfor for mer informasjon.

Hvordan deltar jeg?

Du kan delta i lag og/eller på individuelt nivå.

Alle aktivitetskampanjene har et daglig aktivitetsmål. Dette målet er alltid individuelt og det totale aktivitetsmålet for et lag beregnes etter størrelsen på laget.

For eksempel:

Aktivitetsmålet er 10 000 skritt/dag per deltaker.

Målet for et lag på to deltakere er 2 x 10 000 skritt, for et lag på tre deltakere 3 x 10 000 osv.
For eksempel; i et lag bestående av to deltakere kan en deltaker samle 12 000 skritt en dag og en annen deltaker 8 000 skritt - i dette tilfellet oppfyller laget det daglige aktivitetsmålet. Imidlertid savner deltakeren som samler 8000 skritt sitt personlige aktivitetsmål for den dagen. Dette kan han ta igjen ved å samle 12 000 skritt neste dag. Merk at bare deler av de daglige skrittene dine kan samles opp fra bonuspoeng.

Følg din fremgang på konkurransesiden

Du finner kampanjen og kartet i appen under den andre fanen, «Communities og venner». Ved å trykke på «Detaljer» får du mer detaljert informasjon om aktivitetskampanjen (start- og sluttdatoer, milepæler, fremdrift og inkluderte aktiviteter).

I nettleserversjonen finner du kartet under Min konto -> Ditt organisasjonsnavn.
For mer informasjon, klikk på i-ikonet i øvre høyre hjørne av kampanjen/kartet.

•  Milepæler:

Så fort du når en milepæl, får du morsom og motiverende informasjon. Du låser opp milepæler basert på din, lagets eller fellesskapets fremgang. På denne visningen kan du også se hvor langt du har igjen til du kan låse opp neste milepæl.IMG_F9EE55B69B75-1

• Topplister:
    Topplistene viser deg resultatet ditt, toppdeltakerne, topplag osv.
    På kartet ser du deg selv, laget ditt, den aktuelle laglederen, og måltempo. Du kan også velge hvem du vil se på det virtuelle kartet. Trykk på "Alle" og velg lagene og/eller personene du vil skal vises, og trykk deretter på Oppdater kart.

Hvis du ikke vil være synlig på kartet eller i topplistene, går du til Innstillinger på kontoen din og slår av Deltakerlister og rapportering. Du vil da kun delta anonymt.

Jeg har nådd målet!

Målet kan være å komme i mål på gitt tid eller til og med være først i mål. Kampanjen avsluttes ikke før sluttdatoen, selv om deltakerne fullfører før sluttdatoen. Se status på kartet.

Forskjellige konsepter

1. Mount Everest

1600px_square_everestI denne 4-uker lange aktivitetskampanjen skal du og laget ditt bestige verdens høyeste fjell ved å samle skritt og tjene bonuspoeng ved å registrere fysisk aktivitet og utføre sunne mikrovaner på HeiaHeia. Du vil erobre Mount Everest når du har samlet 10 000 skritt per dag. På vei til toppen vil du låse opp 6 milepæler.

Slik når du for eksempel målet ditt:

• 7700 skritt, 30 minutter hjemmeyoga og utføre en mikrovane.

Bonuspoeng:
  • Trening = forskjellig antall skritt avhengig av aktivitetens fysiske intensitet.
  • Hobbyer: 30 min = + 600 skritt
  • 1 mikrovane = + 500 skritt

Se ditt communitys kampanje for å sjekke de spesifikke konkurransereglene.

2. Månen!

1600px_square_moon

I denne 8-uker lange aktivitetskampanjen bruker en romrakett dine aktive minutter som drivstoff. Du når månen ved å logge i gjennomsnitt 30 minutter med aktivitet per dag.
Velg mellom 600 forskjellige aktivitetstyper tilgjengelig på HeiaHeia, og tjen bonusminutter ved å utføre daglige mikrovaner. Dette kan være små vaner som gir deg store helsegevinster.

På vei til månen vil du låse opp 6 milepæler.

Du kan for eksempel nå ditt daglige aktivitetsmål slik:

• Ta en 25-minutters spasertur og registrer to mikrovaner på en dag.

Se ditt communitys kampanje for å sjekke de spesifikke konkurransereglene.

Hold romraketten i bevegelse!

3.  Jorden rundt

1600px_square_worldI denne aktivitetskampanjen følger du i fotsporene til Jules Vernes berømte bok.

Det seks uker lange eventyret starter i London og fortsetter på kartet fra en by og et kontinent til et annet. Det endelige målet er å komme tilbake til London innen den tildelte tiden.

Denne strekningen kan fullføres ved å samle 10 000 skritt per dag. I tillegg kan du tjene bonuspoeng ved å registrere trening og sunne mikrovaner på HeiaHeia.

Byene som er markert på kartet fungerer som milepæler, og ved å nå dem kan du virtuelt besøke 9 forskjellige byer.

Du kan for eksempel samle skritt som følger:

•  5000 skritt fra aktivitetsklokken din (wearable), telefonens helseapp eller manuell registrering, samt 30 minutter med treningsstudio og 1 mikrovane.

Bonuspoeng:

• Trening = forskjellig antall skritt avhengig av aktivitetens fysiske intensitet.
  • Hobbyer: 30 min = + 600 skritt
  • 1 mikrovane = + 500 skritt

Se ditt communitys kampanje for å sjekke de spesifikke konkurransereglene.

4. En skreddersydd løsning

En tilpasset utfordring har sitt eget kart og regler som du kan se på kampanjesiden -> Detaljer.