1. Help Center
  2. For sluttbrukere
  3. Generelle instruksjoner og registrering

Slik får du en god start med HeiaHeia

I denne veiledningen finner du de viktigste instruksjonene om hvordan du kommer i gang med HeiaHeia og hvordan du bruker appen eller nettleserversjonen.

Heiaheia er en gamifisert, helhetlig og sosial trenings- og livsstilsstjeneste som hjelper deg å få bedre oversikt over dine livsstilsvalg. Du kan bruke HeiaHeia på datamaskinen eller smarttelefonen. HeiaHeia er for alle og kan brukes sosialt eller alene.

Innhold:

1. Hvor får jeg tak i HeiaHeia?

- App: Smarttelefoner og nettbrett

- Datamaskin

2. Komme i gang med HeiaHeia

- App & datamaskin: Mål, venner, innstillinger, tilkoblede wearables (aktivitetsklokker).

3. Hvordan bruker du HeiaHeia?

- Logg aktiviteter, heiarop og statistikk

- I HeiaHeia Pro-versjonen: Velværeresultat, utfordringer, bibliotek

4. Trenger du hjelp?

1. Hvor får jeg tak i HeiaHeia?

HeiaHeia-appen på telefonen eller nettbrettet:

• Du får tilgang til HeiaHeia ved å laste ned appen fra appbutikken.

- iPhone / iPads: Åpne App Store på telefonen eller iPaden. Du finner appen vår ved å søke på HeiaHeia. Last ned gratisappen.

- Android-telefoner / Android- nettbrett: Åpne Google Play app butikken på telefonen eller nettbrettet. Du finner appene våre ved å søke på HeiaHeia. Last ned gratisappen.

Når appen er lastet ned, er neste steg å opprette en HeiaHeia-bruker

• Når appen er lastet ned, er neste steg å åpne en HeiaHeia-brukerkonto.

- Åpne appen og følg instruksjonene: Åpne en brukerkonto

- Du kan enten bruke gratisversjonen eller Pro-versjonen som du får av arbeidsgiver/organisasjonen din. For å aktivere  Pro versjon, vil arbeidsgiver/organisasjonen din sende deg en e-postinvitasjon eller en registreringskode.

HeiaHeia på en datamaskin (nettleserversjon)

Du kan bruke gratisversjonen du får av arbeidsgiver/organisajonen din. For å aktivere Pro versjonen, vil arbeidsgiver/organisasjonen din sende deg en e-postinvitasjon eller en registreringskode.

2. Komme i gang med HeiaHeia

Etter å ha åpnet en konto, start med å sette deg selv aktivitetsmål, finn venner på HeiaHeia, koble mulige wearables (aktivitetsklokker) til HeiaHeia og sjekke kontoinnstillingene dine.

Näyttökuva 2021-12-16 kello 9.19.35

I appen:

Mål

Uke for uke vil dine mål hjelpe deg med å holde deg på sporet. Du kan sette deg et overordnet velværemål, et daglig skrittmål, et treningsmål og et søvnmål. I appen trykker du på fane 4 nederst i høyre hjørne for å gå til My Wellbeing-siden. Her kan du sette dine forskjellige mål og følge fremgangen din for å nå dem. Se her for mer detaljert informasjon om mål.

Venner

Få deg venner i HeiaHeia. Vennene dine vil heie på deg så du når målene dine, og du kan heie på dem!
Du kan søke opp venner på 2. siden kalt Fellesskap og venner. Du kan enten søke etter andre HeiaHeia-brukere eller invitere nye venner til HeiaHeia. Les mer om venner i HeiaHeia.

Du kan også bruke HeiaHeia som en dagbok på egen hånd, uten venner.

Innstillinger

Trykk på profilen din øverst til høyre for å sjekke kontoinnstillingene dine. Her finner du blant annet personverninnstillingene for kontoen din, hvor du bl.a. velger hvem som kan se dine oppføringer og aktiviteter.

Koble til wearables (aktivitetsklokke)

På profilen din, øverst i høyre hjørne, finner du siden Wearables & Health-appen hvor du kan koble wearable (aktivitetsklokke) eller helseappen til telefonen din i HeiaHeia. Dette vil automatisk importere informasjonen om aktiviteten din til HeiaHeia. Klikk her for instruksjoner om hvordan du kobler til.

Hvis du ikke har en wearable- eller helseapp, kan du også bruke HeiaHeia og manuelt logge aktivitetene dine i appen.

På datamaskinen:

I nettleserversjonen finner du funksjonene som er oppført ovenfor i det blå toppbanneret:

- Mål: Klikk på navnet ditt øverst i høyre hjørne -> Profil. Her kan du sette et overordnet velværemål for deg selv, samt et søvn- og skrittmål.

- På Venner siden kan du se alle vennene dine i HeiaHeia og venneforespørslene dine. Du kan søke etter nye venner enten fra en liste over personer du kanskje kjenner eller ved å skrive inn det fulle navnet deres i søkeboksen. Hvis vennen din ikke bruker HeiaHeia ennå, kan du invitere ham/henne til å bli med ved å klikke på Inviter via e-post. Å bli med er gratis for vennen din.

- For å få tilgang til kontoinnstillingene dine, klikk på navnet ditt -> Innstillinger.

- Wearables (aktivitetsklokke): I kontoinnstillingene dine klikker du på Bærbare enheter for å koble til. Helseapper kan bare kobles til via telefonen.

3. Hvordan bruke HeiaHeia?

Funksjoner i gratis- og proversjonen:

IMG_E4809B541E2B-1-jpeg

1. Logg aktivitetene dine daglig

Du finner mer enn 600 ulike aktiviteter i HeiaHeia. Du kan logge treningsøkter, hobbyer, mikrovaner, søvn, måltider eller spore vekten din.

I appen finner du aktiviteter under det blå plusstegnet.

I nettleserversjonen klikker du på det røde plusstegnet for å legge til aktivitet.

IMG_75AE54C2A18E-1

Velg først kategorien du vil logge og deretter type aktivitet, fyll inn informasjonen du ønsker i oppføringen og lagre. Du kan også logge øktene dine med en GPS tracker.

Noen oppføringer, for eksempel vekt, er private som standard og ikke synlige for andre. For hver oppføring kan du bestemme om du vil at den bare skal være synlig for deg selv -> trykk på Privat oppføring.

Dine og venners bidrag vil vises i nyhetsstrømmen på hjemmesiden.

Näyttökuva 2020-10-15 kello 12.48.36

2. HeiaHeia!

Sammen med dine venner og kolleger heier dere hverandre frem til målene! Se dine venners aktiviteter i nyhetsstrømmen, og trykk på heia ikonet eller skriv en hyggelig kommentar for å gi en boost i motivasjonen!

3. Se statistikk

Ta et steg tilbake og se det større bildet på hvordan det går med deg. Du finner statistikk over dine aktiviteter, prestasjoner og mål i appen på My Wellbeing-siden. I nettleserversjonen under Statistikk kan du finne enda mer detaljert statistikk.

Ytterligere funksjoner til HeiaHeia PRO-versjonen:

4. Tjen velværepoeng!

IMG_35514BEA79B9-1
Hvis du bruker PRO versjonen til HeiaHeia fra din arbeidsgiver eller organisasjon kan du forbedre ditt velvære ved å tjene velværepoeng for fysiske og sosiale aktiviteter, fullføre programmer og til og med sove.
Poengene er delt inn i ulike nivåer og jo flere poeng du tjener, jo høyere nivå når du. For å se poengene dine, gå til My Wellbeing-siden, som du får tilgang til fra høyre hjørne i bunnmenyen. Les mer om poeng her.

5. Bli med på HeiaHeia aktivitetskampanjer!
Dere kan organisere aktivitetskampanjer for arbeidsplassen eller organisasjonen på HeiaHeia. Kampanjene setter fokus på velvære og økt aktivitetsnivå, både individuelt og for hele arbeidsplassen. Deltakerne belønnes normalt på en eller annen måte, eller arbeidsplassen donerer en sum til veldedighet basert på kampanjeresultatet.

6. Benytt deg av programmer og tips fra fagfolk!

HeiaHeia-biblioteket inneholder et bredt spekter av materiale fra ulike områder innen velvære og trening i form av programmer, videoer, treningsøkter og tester, designet for ulike nivåer. Digital coaching er tilgjengelig for eksempel under temaene Kropp eller Sinn. Få en ny, sunn vane eller oppdag en ny sport!

Näyttökuva 2021-12-16 kello 12.50.41