Treenien ja aktiviteettien kirjaaminen (mobiili)

Näin kirjaat treenisi ja erilaiset aktiviteettisi helposti HeiaHeiaan.

Voit kirjata HeiaHeiaan monenlaisia aktiviteetteja ja tietoja. Näpäytä sinistä PLUS-merkkiä alavalikosta ja valitse merkintäsi tyyppi:

- liikunta tai hyvinvointiteot,

- ateriasi,

- painosi,

- unen määräsi,

- liikuntasi GPS-tallennuksella,

- palautumispäivät,

- muistiinpanot.

IMG_FFE41578646F-1

Liikuntasuoritusten kirjaaminen

Liikuntasuorituksia kirjaamalla voit seurata omien tavoitteidesi täyttymistä sekä ansaita automaattisesti myös hyvinvointipisteitä ja osallistua käynnissä oleviin haasteisiin. Jokainen merkintä kasvattaa haasteen pottia, esimerkiksi kilometreissä, pisteissä, ajassa jne.

1. Näin kirjaat suorituksesi

• Näpäytä sinistä plus-merkkiä ja Kirjaa suoritus

Voit valita yli 600 lajivaihtoehdosta!

• Etsi lajisi tai scrollaa kategorioittain lajiteltua listaa alaspäin. Esimerkiksi kategorian Tanssi alta löydät monta eri tanssilajia.

Suositeltujen lajien listalla on kaikki suosikkisi. Palvelun käyttö helpottuu ja nopeutuu ajan myötä, koska HeiaHeia oppii suosikkilajisi. Voit myös itse merkitä jonkin lajin suosikiksesi treenin kirjaamisen yhteydessä.

Mikäli lajisi ei ole lainkaan listalla, voit tiedustella käyttäjätueltamme, olisiko se mahdollista lisätä.

• Syötä kaikki haluamasi tiedot treenistäsi. Päivämäärän ja treenin keston lisäksi voit kirjata mm. otsikon suorituksellesi, muistiinpanon (näkyy otsikon alla), matkan, fiiliksesi, tagisi, sijaintisi sekä ladata valokuvia. Lisätietojen alla voit vielä tallentaa kalorit, keski- ja maksimisykkeen, keski- ja maksiminopeudet ja nousun (m).
  • Kuvien, otsikoiden ja muistiinpanojen lisääminen elävöittää merkintöjäsi!
  • Yksityisyys: Jos haluat merkintäsi näkyvän ainoastaan sinulle itsellesi, näpäytä kohtaa Yksityinen, jolloin kohtaan ilmestyy teksti "ei jaeta kenellekään".
  • Näkyvyys tilastoissa: Valitsemalla Poista tilastoista treenisi ei näy missään yhteisön tilastoissa tai omissa tilastoissasi. Joissain lifestyle-lajeissa, kuten esimerkiksi saunominen, on poista tilastoista oletusasetuksena päällä.
  • Tallenna merkintä ja suorituksesi on kirjattu!

IMG_CE35003A47EC-1     IMG_53D02ED8A9CA-1

Vinkki: Voit halutessasi liittää kirjaamaasi harjoitukseen jonkin tagin ja suodattaa harjoituksia myöhemmin niihin liitettyjen tagien perusteella. Voit tägätä esimerkiksi raskaat ja kevyet harjoitukset toisistaan tai verrata edistymistäsi jollain tietyllä lenkkireitillä. Tageja ei voi jälkikäteen poistaa, joten mieti rauhassa mitä tageja tarvitset.

2. Hyvinvointiteot

Hyvinvointitekoja on ilmaisversiossa 6 erilaista ja pro-versiossa lukuisia liittyen erilaisiin teemoihin, kuten ravinto, lepo, aktiivisuus, sosiaaliset suhteet jne. Voit keskittyä näistä itsellesi tärkeimpiin tai asettaa tavoitteeksesi haluamasi hyvinvoinnin osa-alueen.

Hyvinvointitekoja suorittamalla kerrytät automaattisesti HeiaHeia hyvinvointipisteitä ja osallistut mahdollisesti käynnissä oleviin haasteisiin

Näin kirjaat hyvinvointiteon:

• Näpäytä Hyvinvointiteot
  • Valitse hyvinvointiteko. Lisätietoa hyvinvointiteosta löydät otsikon alta avaamalla ko. teon.
  • Kuvien, otsikoiden ja muistiinpanojen lisääminen elävöittää merkintöjäsi!
  • Yksityisyys: Jos haluat merkintäsi näkyvän ainoastaan sinulle itsellesi, näpäytä kohtaa Yksityinen, jolloin kohtaan ilmestyy teksti "ei jaeta kenellekään".
  • Tiedot, joita voit hyvinvointiteostasi merkintään täyttää, vaihtelevat hyvinvointiteon luonteen mukaan.
  • Tallenna merkintä ja suorituksesi on kirjattu!

IMG_C5B6A0B6AB38-1

3. Treenin träkkäys

Jos haluat HeiaHeian träkkäävän treenisi, tulee HeiaHeialla olla lupa käyttää sijaintitietojasi.

iPhone:

Kun aloitat treenin ja valitset plus-symbolin alta GPS-tallennus, Heiaheia kysyy saako se käyttää sijaintiasi. Voit myöhemmin säätää sijaintiasetuksiasi puhelimesi asetuksissa -> HeiaHeia -> sijainti.

Aloita träkkäys vihreästä Play-painikkeesta. Voit laittaa träkkäyksen tauolle oranssista pause-painikkeesta ja lopettaa punaisesta. Paina lopuksi Talleta treenilokiin (tai nollaa mittari).

GPS-paikannuksen asetuksista voit valita haluamasi karttatyypin ja kytkeä äänet pois päältä.

Android:

Laita puhelimen asetuksista sijantitiedot päälle ennen treenin aloittamista.

Aloita träkkäys vihreästä Play-painikkeesta. Voit laittaa träkkäyksen tauolle oranssista pause-painikkeesta ja lopettaa Pysäytä ja tallenna -painikkeesta (tai nollaa mittari).

GPS-paikannuksen asetuksista voit valita haluamasi karttatyypin.

4. Kirjaa ateria

Pidä päiväkirjaa eri aterioistasi. Ateriakirjaukset ovat oletusasetuksena yksityisiä.

5. Kirjaa paino

Jos haluat pitää painoasi silmällä, kirjaa ylös painosi esim. kerran viikossa. Kirjaukset ovat yksityisiä merkintöjä.

6. Kirjaa unen määrä

Hyvä ja riittävä yöuni on tärkeää hyvinvoinnillesi.  Voit asettaa itsellesi unitavoitteen ja pitää kirjaa unen määrästäsi.  Unitavoitteen asetat profiilin asetuksistasi.

Myös riittävä uni kerryttää automaattisesti HeiaHeia-hyvinvointipisteitäsi ja haasteesta riippuen mahdollisesti myös haasteen pottia!

7.  Palautumispäivä: Välillä on tarve palautua ja levätä. Pidä vähintään yksi palautumispäivä viikossa ilman raskaampaa urheilua. Kirjaa silloin itsellesi palautumispäivä. Tai jos et voi hyvin,  kirjaa palautumispäivä ja lepää.