1. Tukisivu
  2. Käyttäjille
  3. Yleisohjeita ja käytön aloitus

Treenien ja aktiviteettien kirjaaminen (mobiili)

Näin kirjaat treenisi ja erilaiset aktiviteettisi helposti HeiaHeiaan.

Voit kirjata HeiaHeiaan monenlaisia aktiviteetteja ja tietoja. Harjoitusten ja päivittäisen aktiviteetin kirjaaminen käy kätevästi yhdistämällä älylaite tai puhelimen terveyssovellus (Apple Health tai Google Fit)  HeiaHeiaan, mutta voit myös helposti kirjata kaiken manuaalisesti:  Näpäytä sinistä PLUS-merkkiä alavalikosta ja valitse merkintäsi tyyppi:

• liikunta,IMG_AF5A10C4623A-1
  • liikunta GPS-tallennuksella,
  • harrastukset
  • mikroteot (vain Pro-versiossa)
  • päivän tiedot: askeleet, ateriat, paino, uni
  • palautumispäivät,
  • muistiinpanot.

Liikuntasuoritusten ja harrastusten kirjaaminen

Liikuntasuorituksia ja harrastuksia kirjaamalla voit seurata aktiivisuuttasi sekä omien tavoitteidesi täyttymistä.

Liikunta-osion alta löydät fyysisiä liikuntalajeja. Harrastukset-osio sisältää ei niin fyysisiä vapaa-ajanharrasteita, joita kirjaamalla voit pitää vaikkapa harrastuspäiväkirjaa esim. kulttuurille, käsitöille tai vaikkapa kalastukselle.

1. Näin kirjaat suorituksesi

• Näpäytä sinistä plus-merkkiä ja valitse Liikunta tai Harrastus

Voit valita yli 600 lajivaihtoehdosta!

• Etsi lajisi tai scrollaa kategorioittain lajiteltua listaa alaspäin. Esimerkiksi kategorian Tanssi alta löydät monta eri tanssilajia.

Suositeltujen lajien listalla on kaikki suosikkisi. Palvelun käyttö helpottuu ja nopeutuu ajan myötä, koska HeiaHeia oppii suosikkilajisi. Voit myös itse merkitä jonkin lajin suosikiksesi treenin kirjaamisen yhteydessä.

Mikäli lajisi ei ole lainkaan listalla, voit tiedustella käyttäjätueltamme, olisiko se mahdollista lisätä.

• Syötä kaikki haluamasi tiedot aktiviteetistasi. Päivämäärän ja aktiviteetin keston lisäksi voit kirjata mm. otsikon suorituksellesi, muistiinpanon (näkyy otsikon alla), matkan, fiiliksesi, tagisi, sijaintisi sekä ladata valokuvia. Lisätietojen alla voit vielä tallentaa kalorit, ja keski- ja maksimisykkeen ym. yksityistietoa.
  • Kuvien, otsikoiden ja muistiinpanojen lisääminen elävöittää merkintöjäsi!
  • Yksityisyys: Jos haluat merkintäsi näkyvän ainoastaan sinulle itsellesi, näpäytä kohtaa Yksityinen, jolloin kohtaan ilmestyy teksti "ei jaeta kenellekään".
  • Näkyvyys tilastoissa: Valitsemalla Poista tilastoista treenisi ei näy missään yhteisön tilastoissa tai omissa tilastoissasi.
  • Tallenna merkintä ja suorituksesi on kirjattu!

IMG_CE35003A47EC-1     IMG_53D02ED8A9CA-1

Vinkki: Voit halutessasi liittää kirjaamaasi harjoitukseen jonkin tagin ja suodattaa harjoituksia myöhemmin niihin liitettyjen tagien perusteella. Voit tägin lisäämällä erottaa esimerkiksi raskaat ja kevyet harjoitukset toisistaan tai verrata edistymistäsi jollain tietyllä lenkkireitillä. Tageja ei voi jälkikäteen poistaa, joten mieti rauhassa mitä tageja tarvitset.

2. Harjoituksen GPS-tallennus

Voit tallentaa tietoja harjoituksestasi ja reitistäsi HeiaHeian GPS-tallennuksella. Tätä varten puhelimesi tietyt asetukset tulee olla kunnossa, ks tarkempi ohje

Valitse plus-symbolin alta GPS-tallennus ja aloita träkkäys vihreästä Play-painikkeesta. Lopeta tallennus punaisesta stop-painikkeesta ja Talleta treenilokiin (tai nollaa mittari, jos et halua tallentaa suoritusta HeiaHeiaan).

3. Mikroteot (vain Pro-versiossa)

Mikroteot ovat arjen hyvinvoinnin pieniä tekoja. Pienillä teoilla voi olla suuria vaikutuksia.

Yhteisösi kampanjoissa voit kerätä bonusta suorittamalla eriaiheisia mikrotekoja, kuten esimerkiksi teemoista ravinto, terveellinen työpäivä tai palautuminen. Käytännössä voit kerätä bonusta esim. juomalla litran vettä työpäivän aikana, pitämällä rentouttavan tauon tai kehumalla kollegaa - hauskaa ja helppoa! Näkyvissä olevat mikroteot voivat vaihdella kampanjan teeman mukaan.

Mikrotekoja suorittamalla kerrytät automaattisesti HeiaHeia hyvinvointipisteitä.

IMG_3455

Mikroteon kirjaaminen:

• Näpäytä Mikroteot ja  valitse mikroteko tai -teot, jotka olet suorittanut. Voit valita ja tallentaa kaikki tekemäsi teot kerralla.
  • Mikroteon voi suorittaa kerran päivässä.
  • Yksityisyys: Mikroteot ovat oletuksena yksityisiä, mutta tämän voit muuttaa myöhemmin, ks. seuraava kohta.
  • Muokkaa mikrotekoa tarvittaessa. Avaa merkintä kotisivullasi -> muokkaa (pvm, yksityisyys, lisää kuva tai otsikko ym).

4. Päivän tiedot: askeleet, ateriat, paino, uni

Jos et ole yhdistänyt älylaitetta tai terveyssovellusta, voit kirjata askeleesi manuaalisesti kohdasta askeleet.

Pidä lisäksi päiväkirjaa aterioistasi, painostasi tai unen määrästä. Nämä kirjaukset ovat oletusasetuksena yksityisiä. Yksityiset merkinnät tunnistat lukkosymbolista kirjauksessa.  Unen määrää ja tavoitteesi täyttymistä voit seurata sovelluksessa 4. välilehden Hyvinvointisivulta -> Öitä yli unitavoitteen. Unitavoitteen asetat profiilin asetuksistasi.

5.  Palautumispäivä

Välillä on tarve palautua ja levätä. Pidä vähintään yksi palautumispäivä viikossa ilman raskaampaa urheilua. Kirjaa silloin itsellesi palautumispäivä. Tai jos olet sairas tai et voi hyvin,  kirjaa palautumispäivä ja lepää.

6. Muistiinpanot

Kirjaa itsellesi muistiinpanoja. Näet omat muistiinpanosi uutisvirrassa ja löydät listan niistä myös Hyvinvointisivulta (4. välilehti). Muistiinpanot ovat oletuksena yksityisiä eli eivät näy kenellekään muulle.