Tilastojen hyödyntäminen HeiaHeiassa

HeiaHeia mahdollistaa myös hieman edistyneempien työkalujen käytön harjoitusten kirjauksessa ja analysoinnissa.

Tilastojen seuraaminen HeiaHeiassa

• Kehittyäksesi on hyvä aina välillä katsoa kokonaisuutta. Näe miten olet kehittynyt ja katso lajikohtaisesti yhteenvetoja.
  • Löydät web-version etusivulta vasemmasta laidasta seuraavat valikot:
    • Treenitilasto: kokonaisyhteenveto pidemmältä aikaväliltä treeneistäsi. Näet muun muassa vuoden viisi top-lajiasi (sekä kaikki vuoden lajit treenikertoineen), treenikertasi, treenitunnit, keskiarvo-fiiliksen ja suosituimmat merkintäsi. Lisäksi voit seurata omaa painoasi kätevästi aikajanalla.

• Treeniloki: aikajana, jossa tarkastelussa on lyhyempi aikaväli. Treeniloki näyttää kirjaamasi harjoitukset, joko treenilukumääränä tai tunteina. Voit suodattaa tietoja mm. vuoden ja lajien mukaan. Kun tarkastelet lajeja, joihin olet kirjannut kilometrimääriä, kilometrit näkyvät kumulatiivisena käyränä. "Kaikki vuodet"-näkymä näyttää vertailuna täsmälleen vuoden takaisen tilanteen. Näet myös sekä käynnissä olevat treeniohjelmat sekä suunnitellut tulevat treenit, joita voit luoda tehdessäsi uusia treenimerkintöjä tulevalla päivämäärällä.

• Vinkki:
    • Voit hakea tietyn liikunta- tai wellness-merkintälajin mukaan klikkaamalla kohtaa Kaikki lajit. Tästä aukeaa ikkuna, josta voit rajata hakua esim. lajikohtaisesti, aihepiireittäin tai tageittain. Muista vahvistaa haku painamalla Valmis.

Omien tietojen hakeminen HeiaHeia-palvelusta syvempää anaysointia varten

• Mikäli HeiaHeian tarjoamat valmiit treenitilastot eivät ole riittävän kattavia käyttöösi, voit myös analysoida treenidataasi omilla tietojenkäsittelyohjelmillasi ja muodostaa kattavia trendianalyysejä.
  • Voit ladata kaikki HeiaHeiaan tallentamasi tiedot kotikoneellesi ZIP-tiedostona, jolloin voit muokata ja analysoida treenidataasi CSV-tiedostona esim. tietokoneesi tilasto-ohjelmalla.
  • Ohje: Löydät HeiaHeia-treenitietojen lataamisen Asetukset > Käyttäjätiedot > Tietojen vienti (sivun alalaidassa). Kun olet klikannut, sinun tulee odottaa muutama minuutti tietojen muodostamista.

• Vinkki CSV-tiedostojen käsittelyyn:
    • Osa tietojenkäsittelyohjelmista saattaa kadottaa CSV-tiedostojen muotoilut. Suosittelemme ohjelmina Google Docsia ja Libre Officea, jotka käsittelevät CSV-tiedoston tiedot automaattisesti oikein. Excel saattaa kadottaa CSV-tiedoston rivinvaihdot ja sarakkeet (riippuen omista asetuksista).

Tagien hyödyntäminen: seuraa esimeriksi juoksukenkäparien kulumista

• Voit halutessasi liittää kirjaamaasi harjoitukseen jonkin tagin ja seurata tilastoja suodattaa myös niihin liitettyjen tagien perusteella. Voit käyttää esimerkiksi erottaaksesti raskaat ja kevyet harjoitukset toisistaan tai verrataksesi edistymistäsi jollain tietyllä lenkkireitillä.
  • Tageja voit hyödyntää harjoitustilastojesi analysoinnissa. Voit merkata aina tietyntyyppiset harjoitukset tietyllä tagilla, ja suodattaa näkymää "Treenitilasto"-näkymässä tageittain. Näin voit vaikkapa seurata suorituksen kehittymistä jollain vakiolenkkireitillä tai merkitä muistiin kenen kanssa treenasit. Tageja voi hyödyntää myös esimerkiksi eri kenkäparien tai polkupyörien käytön seuraamiseen.
  • Vinkki: Tageja ei voi jälkikäteen poistaa, joten mieti rauhassa mitä tageja tarvitset.