Näin kerrot HeiaHeian yksityisyydestä työyhteisössäsi

Kokemustemme mukaan työ- ja muiden kaverien keskinäinen kannustus voi olla iso motivaattori liikuntatottumusten ja muun aktiivisuuden edistämisessä. Mikäli omien tietojen jakaminen kuitenkin tuntuu vieraalta, HeiaHeia toimii mainiosti myös henkilökohtaisena päiväkirjana.

HeiaHeia ei jaa automaattisesti suorituskirjauksia muille käyttäjille, ja käyttäjä voi osallistua yrityksen kampanjaan jakamatta kirjauksiaan kenellekään.

Yhteenveto palvelusta ja yksityisyydestä

• HeiaHeia on yhteisöpalvelu, joka motivoi terveellisiin elämäntapoihin
  • HeiaHeian aloitusnäkymä on sosiaalinen "feed", jossa näet kaveriesi kirjaamat aktiviteetit ja voit kannustaa heitä
  • Käyttäjä omistaa HeiaHeiaan syöttämänsä datan ja päättää itse, kuka saa nähdä sinun dataasi
  • Käyttäjä voi säätää yksityisyyttään kahdella tasolla: yksityisyysasetuksilla ja kaverisuhteilla
  • Yksityisyysasetukset määrittävät, kuka pääsee halutessaan näkemään käyttäjäprofiilisi alle kertyneet tiedot, kuten aktiivisuuslokin
  • Kaverisuhteet määrittävät automaattisen jakamisen: ketkä näkevät sinun merkintäsi omassa feedissään
  • Yrityksen HeiaHeiassa järjestämiin kampanjoihin voi osallistua, vaikka ei jakaisi omaa dataansa kenellekään
  • Yrityksen ylläpitäjä näkee käyttäjien aktiivisuudesta laadittuja yhteenvetoraportteja, mutta ylläpitäjät eivät näe yksittäisten käyttäjien yksittäisiä merkintöjä

Lähtökohta yksityisyydessä ja kampanjoihin osallistumisessa

HeiaHeiassa yksityisyysasetukset ja kaverisuhteet vaikuttavat tietoihin, joita muut käyttäjät voivat nähdä käyttäjästä ja hänen kirjauksistaan. Ratkaisevaa on HeiaHeia-palvelussa muodostettu kaveruussuhde.

Osallistuminen työyhteisön kampanjoihin ei edellytä yksittäiseltä käyttäjältä liikuntatietojen jakamista työkavereille. Vaikka käyttäjä pitäisi kaikki merkintänsä yksityisinä ja vaikka hän ei ole lisännyt ketään kaverikseen palvelussa, käyttäjän kirjaukset lasketaan mukaan työyhteisön yhteiseen liikunta- tai wellness-merkintämäärään.

Kaverien lis
ääminen ja kaverikutsujen hyväksyminen HeiaHeiassa
HeiaHeiassa on mahdollistaa jakaa liikuntakirjauksia työkavereiden kesken lisäämällä heitä kaveriksi palvelussa. Kaveriksi lisättävän täytyy myös vahvistaa kaverikutsu.
HeiaHeia-kaveriksi kutsuminen:

• Tietokone: (kirjaudu sisään) Yhteisön sivu → Jäsenet → Etsi kavereita → Kaikki jäsenet
  • Mobiilisovellus: Asetukset → Lisää kavereita → + ikoni (avaa työkaverit)).

Kaverikutsun hyväksyminen:

• Kaverikutsu tulee HeiaHeia-tilin postilaatikkoon, jossa voit käydä sen hyväksymässä tai hylkäämässä.
  • Kaverikutsusta tulee myös ilmoitus käyttäjän sähköpostiin.

Ketk
ä näkevät käyttäjän tiedot (profiilin ja treenimerkinnät)?
Käyttäjä voi valita kolme eri yksityisyysvaihtoehtoa, jotka määrittelevät, kuka pääsee katsomaan käyttäjän profiilia ja harjoitusmerkintöjä. Valinnat tehdään kohdasta Asetukset:

1.  ”Kaikki HeiaHeian käyttäjät”: (kaikki palvelun käyttäjät näkevät profiilin ja treenimerkinnät). Tällöin profiili on kaikkien HeiaHeia-käyttäjien nähtävissä.
  2. ”Vain kollegoille ja HeiaHeia-kavereilleni”: HeiaHeia-kaverit ja samassa HeiaHeia-yhteisössä olevat käyttäjät näkevät profiilin ja treenimerkinnät. Muut käyttäjät näkevät vain käyttään nimen ja kuvan.
  3.  ”Vain HeiaHeia-kavereilleni”: Tiedot näkyvät vain HeiaHeia-kavereiksi listätyille työkavereille. Muut käyttäjät näkevät vain käyttäjän nimen ja kuvan.

Ketk
ä saavat uutisvirtaansa käyttäjän HeiaHeiassa tekemät treenimerkinnät?
Käyttäjän harjoitusmerkinnät näkyvät vain hänen HeiaHeia-kaveriensa HeiaHeia-uutisvirrassa. Tämä koskee myös työyhteisöjä: vain työkaverit, jotka ovat hyväksyneet toisensa kavereiksi, näkevät toistensa harjoitusmerkinnät uutisvirrassaan.

Er
äitä muita yksityisyysasetuksia:

•  Paikka- ja karttanäkymän yksityisyysasetuksia voi säätää: käyttäjä voi muokata jakaako merkintöjensäpaikka- ja karttatietoa muiden käyttäjien kanssa (kohdasta Asetukset)
  • Jokaisen harjoituksen tai muun kirjauksen: Vaikka käyttäjällä on HeiaHeia-kavereita, merkinnät voi kirjata ”yksityisenä”, jolloin niitä ei jaeta HeiaHeia-kavereille. Tämä onnistuu suorituksia kirjattaessa tai takautuvasti muokkaamalla jo kirjattuja suorituksia. Asetusta voi säätää kirjauksen kohdasta ”yksityinen”.
  •  Eräiden kirjausten oletusasetus on yksityinen: Liikuntakirjaukset ovat oletuksena HeiaHeia-kavereille jaettavia, mutta esimerkiksi paino-, askel- ja unikirjaukset on oletusarvoisesti määritelty yksityisiksi, eikä niitäsiis jaeta palvelussa, ellei käyttäjä tätä erikseen valitse (poistamalla valinnan kirjauksen kohdasta ”yksityinen”). Myös palvelun kautta toteutetut kyselyt ja niiden vastaukset ovat yksityisiä.

Mit
ä tietoa näkyy palveluntarjoajalle ja työyhteisön pääkäyttäjälle?
HeiaHeia-palvelussa käyttäjä omistaa tietonsa ja täten käyttäjällä on oikeus poistaa käyttäjätilinsä/irroittaa se yrityksen HeiaHeia-yhteisöstä halutessaan. Web: kirjautumalla tietokoneella osoitteeseen www.heiaheia.com ja siirtymällä kohtaan: Tili → Asetukset → Poista käyttäjätili. Mobiilisovelluksessa välilehdeltä "Tili".
Työyhteisön pääkäyttäjät näkevät yhteisötason tietoa, kuten liikuntakeskiarvoja ja käyttäjämääriä, ei yksilöitäväätietoa.
Mikäli yritys palkitsee käyttäjiä aktiivisuuden mukaan, on yrityksen pääkäyttäjän mahdollista saada tietoa käytöstä, joka mahdollistaa kannustavan palkitsemisen. Käyttäjistä ei kuitenkaan luovuteta yksilöitävää dataa, joka mahdollistaisi esimerkiksi työntekijöiden hyvinvointitiedon seuraamisen yksilöitävästi.
HeiaHeian tietosuoja perustuu Suomen tietosuojalakiin ja EU:n tietosuoja-asetukseen.