Näin yhdistät älylaitteesi HeiaHeiaan

Jos sinulla on Nokian (aiemmin Withingsin), Fitbitin, Suunnon, Garminin, Polarin tai Microsoft Bandin älylaite, voit tuoda treenisi ja aktiivisuutesi HeiaHeiaan myös niiden kautta!

Voit myös yhdistää HeiaHeian Applen Terveys-palvelun kanssa (Lue erillinen ohje) sekä Androidin Google Fit-palvelun kanssa (Lue erillinen ohje), jolloin voit tuoda palvelujen kautta myös kolmansien osapuolien sovellusten treenejä HeiaHeiaan (kuten Sport Tracker tai Strava).

iOS (Apple)

• Valitse mobiilisovelluksen oikeasta alalaidasta Tili > Puettavat laitteetYhdistä haluamasi laite HeiaHeiaan liu’uttamalla kytkin oikealle

Android

• Valitse symboli-ikonia vasemmasta ylälaidasta (kolme pistettä) > Puettavat laitteet > Valitse haluamasi laite HeiaHeiaan liu’uttamalla kytkin oikealle

Tietokoneella:

• Valitse sivun oikeasta yläkulmasta Käyttäjätili > Asetukset > Puettavat laitteet voit yhdistää haluamasi laitteen HeiaHeiaan klikkaamalla oikeaa laitetta

Otathan laitteesi ja HeiaHeian synkronoinnissa huomioon seuraavat asiat:

• Jos älylaitteen treenilajiketta ei tunneta HeiaHeiassa: mikäli laitteestasi tuotavan treenimerkinnän lajia ei löydy HeiaHeiasta, siirtyy merkintä nimellä "Laitteen nimi + import" sekä merkinnällä yksityinen. Voit muokata merkintää ja etsiä HeiaHeian lajivalikoimasta sopivan lajin ja vaihtaa merkinnän yksityisestä julkiseksi.

• Jotkin laitteet eivät synkronoi merkintöjä HeiaHeiaan automaattisesti: jos HeiaHeiassa ei näy jotain merkintöjä mitä olet laitteesi kautta tehnyt, kannattaa ensin varmistaa, että tiedot ovat synkronoituneet laitteestasi laitteen valmistajan omaan palveluun. Mikäli tiedot eivät ole synkronoituneet laitteen valmistajan palveluun, tutustu laitevalmistajasi ohjeistukseen tietojen synkronoinnin osalta. Yleensä manuaalinen synkronointi onnistuu laitevalmistajan mobiilisovelluksen kautta.

• Jos haluat poistaa puettavan laitteesi ja HeiaHeian välisen yhteyden: onnistuu se samasta paikasta, mistä yhteys myös kytketään päälle. Garmin täytyy kuitenkin kytkeä pois Garmin Connectin (https://connect.garmin.com) kautta: Klikkaa profiili-ikonia > Settings > Account information. Sivulla näkyy alalaidassa ”Applications”, mistä voi valita ”Remove permission” HeiaHeialle.

• Yhdistäessäsi uuden puettavan laitteen tai puhelimesi terveyssovelluksen, siirtyy treenitietoja HeiaHeiaan vain viimeisen viikon ajalta. Koko treenihistoriaasi ei tuoda.

• Jos olet yhdistänyt HeiaHeiaan useamman palvelun saman aikaisesti (esim. aktiivisuutta mittaavan kellon sekä puhelimesi), valikoituu päivän aktiivisuustiedoksi suurimman lukeman tarjoava lähde.

Tuetuista älylaitteista HeiaHeiaan siirtyvät tiedot

Seuraavasta listasta voit tarkistaa mitä tietoa siirtyy tai muodustuu tuetuista palveluista HeiaHeiaan.

• Apple Health
    • Aktiivisuus: askeleet, kerrokset, kuljettu matka (kävely ja pyöräily), uni
    • Paino: paino
    • Treenit: lajit (tuettujen lajien lista Applen sivulla), kesto, kalorit, kuljettu matka, maksimisyke, keskisyke
  • Fitbit

• Hyvä yöuni: uni, onnistuminen
    • Aktiivisuus: aktiivisuuden määrä, aktiivisuusprosentti, kalorit, kuljettu matka, kerrokset, oman tavoitteen saavuttaminen, leposyke, uni, askeleet
    • Treenit: keskimääräinen syke, kalorit, kommentit, etäisyys, kesto, suosikit, lajit (yli 100 tuettua lajia), askeleet
    • Paino: paino
  • Garmin
    • Hyvä yönuni: uni, onnistuminen
    • Aktiivisuus: aktiivisuuden kesto, aktiivisuuden prosentit, kalorit, kuljettu matka, oman tavoitteen saavuttaminen, askeleet
    • Treenit: keskisyke, kalorit, kuljettu matka, kesto, maksimisyke, lajit (yli 35 erilaista tuettua lajia)
    • Paino: paino
  • Google Fit (palveluntarjoajan tuki Android-sovellukselle)
    • Aktiivisuus: aktiivisuusprosentti, kuljettu matka, noustut kerrokset, oman tavoitteen saavuttaminen, askeleet
    • Treenit: keskinopeus, kalorit, kuljettu matka, kesto, lajit (yli 90 tuettua lajia), askeleet
  • Microsoft Health
    • Hyvä yöuni: uni, onnistuminen
    • Aktiivisuus: aktiivisuuden kesto (1 tunnin tarkkuudella), aktiivisuusprosentti, kalorit, kuljettu matka, oman tavoitteen saavuttaminen, uni, askeleet
    • Treenit: keskisyke, kalorit, kommentit, kuljettu matka (myös golfissa kävellessä), kesto, GPS-kartta, maksimisyke, lajit (3 eri lajia)
  • Polar
    • Aktiivisuus: aktiviteetin kesto, kalorit, oman tavoitteen saavuttaminen, askeleet
    • Treenit: keskisyke, kalorit, kuljettu matka, kesto, GPS-kartta, maksimisyke, lajit (yli 110 tuettua lajia)
  • Suunto
    • Treenit: keskisyke, keskinopeus, kadenssi, kalorit, kommentit, kuljettu matka, kesto, noustu korkeus, GPS-kartta, maksimisyke, fiilis, lajit (yli 80 tuettua lajia), tagit
  • Nokia (aiemmin Withings)
    • Hyvä yöuni: uni, onnistuminen
    • Aktiivisuus: aktiivisuuden kesto, aktiivisuusprosentti, kalorit, matka, noustu korkeus, oman tavoitteen saavuttaminen, uni, askeleet
    • Treenit: keskisyke, kalorit, matka, kesto, noustu korkeus, maksimisyke, lajit (yli 30 tuettua lajia)
    • Paino: paino