HeiaHeian yksityisyysasetukset ja niiden hallinta

Lue millä eri tavoilla voit säätää yksityisyyttäsi HeiaHeia-palvelussa.

Kannustus voi olla iso motivaattori liikuntatottumusten ja muun aktiivisuuden edistämisessä. Mikäli omien tietojen jakaminen kuitenkin tuntuu vieraalta, HeiaHeia toimii mainiosti myös henkilökohtaisena päiväkirjana.

Yksityisyys pähkinänkuoressa

• HeiaHeia ei jaa automaattisesti suorituskirjauksia muille käyttäjille, joiden ystävä tai kollega et ole. Myöskään tiimin jäsenet eivät näe suorituksiasi, jos ette ole ystäviä tai et ole avannut profiiliasi julkiseksi.
  • Kirjauksesi näkyvät vain HeiaHeia-kaveriesi HeiaHeia-uutisvirrassa. Tämä koskee myös työyhteisöjä: vain työkaverit, jotka ovat hyväksyneet toisensa kavereiksi, näkevät toistensa kirjaukset uutisvirrassaan.
  • Käyttäjänä omistat HeiaHeiaan syöttämäsi datan ja päätät itse, kuka saa nähdä sen.
  • Yksityisyysasetukset määrittävät, kuka pääsee halutessaan näkemään käyttäjäprofiilisi tiedot, kuten aktiivisuuslokin.
  • Kaverisuhteet määrittävät automaattisen jakamisen: ketkä näkevät sinun merkintäsi omassa feedissään.
  • Voit osallistua työyhteisösi HeiaHeia-kampanjaan, vaikka et jakaisi treenitietoja. Yrityksen ylläpitäjä näkee käyttäjien aktiivisuudesta laadittuja yhteenvetoraportteja, mutta ylläpitäjät eivät näe yksittäisten käyttäjien yksittäisiä merkintöjä.

Voit säätää yksityisyyttäsi kahdella päätasolla: yksityisyysasetuksilla ja kaverisuhteilla.

1. Kaverisuhteilla: Kaverisuhteet määrittävät automaattisen jakamisen. Kaverit, jotka olet HeiaHeiassa hyväksynyt kaveriksesi, näkevät sinun viimeisimmät merkintäsi omassa sosiaalisessa uutisvirrassaan HeiaHeiassa. Voit myös merkitä yksittäisiä suorituksiasi yksityiseksi tarpeen mukaan, jolloin ne eivät näy kenellekään muulle.

2. Yksityisyysasetuksilla: Yksityisyysasetukset määrittävät kuka pääsee halutessaan näkemään käyttäjäprofiilisi alle kertyneet tiedot (esim. treenilokisi ja profiilisi).

Yksityisasetusten muuttaminen

Kenelle haluat merkintäsi näkyvän? Valitse jokin näistä vaihtoehdoista:

1. Kaikki HeiaHeian käyttäjät: Kaikki palvelun käyttäjät näkevät profiilin ja treenimerkinnät. Profiili on kaikkien HeiaHeia-käyttäjien nähtävissä.
  2. Vain kollegoille ja HeiaHeia-kavereilleni: HeiaHeia-kaverit ja samassa HeiaHeia-yhteisössä olevat käyttäjät näkevät profiilin ja treenimerkinnät. Muut käyttäjät näkevät vain nimen ja kuvan.
  3.  Vain HeiaHeia-kavereilleni: Tiedot näkyvät vain HeiaHeia-kavereiksi lisätyille. Muut käyttäjät näkevät vain käyttäjän nimen ja kuvan.

Valinnan voit tehdä seuraavasti:

A. Mobiilisovelluksessa:

iPhone:

1. Avaa Tili (oikeasta yläkulmasta) -> Asetukset
  2. Valitse ketkä näkevät profiilisi ja treenisi

Android-puhelimet:

1. Avaa tili > asetukset (ratassymboli oikeassa yläkulmassa)
  2. Valitse ketkä näkevät profiilisi ja treenisi

B. Selainversiossa  (www.heiaheia.com):

1. Kirjaudu www.heiaheia.com >  Käyttäjätilisi (nimesi oikeassa yläkulmassa)  -> Asetukset.
  2. Valitse Yksityisyys-kohdasta kuka näkee profiilisi ja treenimerkintäsi. Voit myös säätää kuka näkee reittimerkinnät (kartta) ja sijaintidatasi.

Muita yksityisyysasetuksia:

• Eräiden kirjausten oletusasetus on yksityinen: Liikuntakirjaukset ovat oletuksena HeiaHeia-kavereille jaettavia, mutta esimerkiksi paino-, askel- ja unikirjaukset on oletusarvoisesti määritelty yksityisiksi, eikä niitä siis jaeta palvelussa, ellei käyttäjä tätä erikseen valitse (poistamalla valinnan kirjauksen kohdasta ”yksityinen”). Myös palvelun kautta toteutetut kyselyt ja niiden vastaukset ovat yksityisiä.
  • Haasteisiin ja kampanjoihin osallistuminen ja näkyvyytesi säätäminen: Jos olet yhteisön jäsen, jossa järjestetään haaste tai kampanja, voit valita haluatko osallistua siihen nimelläsi vai ainoastaan anonyymisti. Oletusasetuksena osallistuminen on kytketty päälle. Jos et halua osallistua nimelläsi, voit kytkeä asetuksen pois päältä käyttäjätilisi asetuksissa kohdassa Osallistujalistat ja raportointi.  Lue tarkemmin täältä.
  • Yksityiset merkinnät: Vaikka sinulla on HeiaHeia-kavereita, voit kirjata treenejä ja merkintöjä ”yksityisenä”, jolloin niitä ei jaeta HeiaHeia-kavereille. Tämä onnistuu suorituksia kirjattaessa tai takautuvasti muokkaamalla jo kirjattuja suorituksia. Asetusta voi säätää kirjauksen kohdasta ”yksityinen”.

Käyttöehdot ja yksityisyysperiaatteet

Esimerkkejä:

- Salla ei halua jakaa treenitietojaan tai profiiliaan muille. Asetuksista hän on merkinnyt, että hänen profiilinsa näkyy vain HeiaHeia-kavereille. Salla on hyväksynyt vain yhden läheisen kollegan (Pekan) kaveripyynnön, joten muut kollegat eivät siis näe hänen kirjauksiaan. Salla merkitsee osan urheilusuorituksistaan yksityisiksi.

Osa Sallan urheilusuorituksista tulee automaattisesti Sallan Polar-rannekellosta ja Salla käy merkitsemässä näitä tarpeen mukaan yksityisiksi, jos ei halua Pekan näitä näkevän.

Salla ei halua, että hänen nimensä on yrityksen haasteen Aktiivisimmat jäsenet -listalla ja ei osallistu nimellään haasteisiin ja kampanjoihin eikä raportteihin. Sovelluksen asetuksista Salla on kytkenyt  "Osallistujalistat ja raportointi" pois päältä.

- Pekalla on paljon kollegoita ystävinään ja hän kannustaa muita aktiivisesti. Pekka lisää usein treeneistään kuvia sovellukseen. Nämä kuvat ja suoritukset näkyvät Pekan kavereille sovelluksen etusivun näkymässä. Uni ja askeldata on Pekalla (ja muilla käyttäjillä) aina yksityinen tieto, sitä indikoi "lukon kuva" suorituksen merkinnässä.

Pekka haluaa osallistua aktiivisesti yrityksen järjestämiin hyvinvointihaasteisiin ja haluaa olla mukana, jos yritys päättää palkita aktiivisia käyttäjiä.