1. Tukisivu
  2. HeiaHeia Akatemia
  3. HeiaHeia-haasteet: valmiit mallit ja parhaat käytännöt

Syksyn HeiaHeia-haaste: Lisävirtaa syksyyn

Syksy etenee ja pimenevät illat vaikeuttavat arjessa jaksamista. Lokakuun HeiaHeia-haasteessa haetaan lisävirtaa työpäiviin ja vapaa-aikaan pieniä terveystekoja toteuttaen ja hyvinvointipisteitä keräten.

Toteuta innostava ja hyvinvointia tukeva syyshaaste helposti tämän artikkelin ohjeilla:

- Mitä, miksi, miten?

- Näin luot haasteen

- Näin viestit haasteesta

- Näin teet nostoja onnistumisista & saavutuksista ja palkitset osallistujia

Pieniä terveystekoja urotekojen sijaan

Hyvinvointi ja arjessa jaksaminen rakentuu pienistä, säännöllisistä teoista ja valinnoista yksittäisten urotekojen sijaan. HeiaHeian syyshaasteessa haastammekin työyhteisöt keräämään hyvinvointipisteitä ja lataamaan voimavarapatterit pieniä terveystekoja toteuttaen.

Hyvinvointipisteitä ansaitaan erilaisista terveysteoista ja arjen valinnoista: mm. arkiaktiivisuudesta, unesta, hyvinvointiteoista, liikkumisesta, kavereiden tsemppaamisesta sekä erilaisten ohjelmien, kuten vaikkapa taukoliikuntaharjoitusten, suorittamisesta.

Wellbeing score Promotional materials 3 Wellbeing score Promotional materials 5

Lisävirtaa syksyyn -haaste

Lokakuun haasteen teemana on hyvinvointipisteiden kerääminen. Työyhteisölle asetetaan yhteinen tavoite - esimerkiksi kerätä 1000 hyvinvointipistettä -  jota lähdetään tavoittelemaan erilaisia terveystekoja toteuttaen. Haasteen etenemistä seurataan reaaliajassa haastemittarista.

Jokainen voi osallistua omalla tavallaan. Yksi voi antaa panoksensa keskittymällä päivittäisiin askelmääriin, joku toinen huolehtimalla riittävän pitkistä yöunista. Kolmas kerää pisteitä ja edistää hyvinvointiaan ohjelmakirjaston taukoliikuntaharjoitteita suorittamalla.

Näyttökuva 2021-9-15 kello 14.48.49

1. Näin luot haasteen (HeiaHeia-pääkäyttäjä)

1. Kirjaudu HeiaHeia-palveluun tietokoneen selaimella.
  2. Valitse yhteisönäkymän yläkulmasta “Admin-toiminnot”
  3. Valitse kampanjat -> Luo yhteisökampanja
  4. Valitse Yhteinen tavoite -> Hyvinvointipisteet
  5. Aseta määrä: X pistettä
    Voit laskea sopivan pistemäärän 4 viikon tavoitteeseen esimerkiksi näin: Osallistujamäärä x 120p (esim. 50 hlö x 120p =  6 000 hyvinvointipistettä)
  6. Kampanjan otsikko - kopioi tästä ja muokkaa halutessasi:
    LISÄVIRTAA SYKSYYN
    Ladataan patterit hyvinvointipisteitä keräämällä!
  7. Valitse taustakuva #121
  8. Aseta aloituspäiväksi 4.10.2021 (tai muu organisaatiollesi sopiva maanantai)
  9. Lisää infoviesti, joka lähtee yhteisöllesi:
    "Syksyn HeiaHeia-haaste starttaa maanantaina PP.KK.2021. HeiaHeia on haastanut meidät keräämään yhdessä X hyvinvointipistettä nukkuen, liikkuen, arjen hyvinvointitekoja suorittaen sekä toisiamme kannustaen.
  10. Valitse infoviestille lähetysajankohta: heti tai haasteen aloituspäivänä.

Alla on kuva haasteen asetuksista HeiaHeia-palvelussa.

Näyttökuva 2021-9-16 kello 10.20.22

2. Näin viestit haasteesta (HeiaHeia-pääkäyttäjä & yrityksen viestintä)

Viesti ja markkinoi Lisävirtaa syksyyn -haastetta ja innosta henkilöstöäsi pieniin terveystekoihin uunituoreiden promokuviemme avulla. Löydät ne HeiaHeia Akatemian materiaalipankista.

Wellbeing score Promotional materials 7  Wellbeing score Promotional materials 9

Vinkki: voit kopioida edellisen kohdan infoviestitekstin myös esimerkiksi Slackiin tai muuhun käyttämäänne viestintäkanavaan.

Tässä laajempi esimerkkiteksti viestintäsi pohjaksi:
Lisävirtaa syksyyn -haaste starttaa maanantaina 4.10.

Syksy etenee, ilmat kolenevat ja illat pimenevät hankaloittaen yhden jos toisen arjessa jaksamista. Lokakuun HeiaHeia-haasteessa haemme lisävirtaa työpäiviin ja vapaa-aikaan pieniä terveystekoja toteuttaen ja HeiaHeia-hyvinvointipisteitä keräten.

Me Yritys Oy:llä otamme HeiaHeian haasteen vastaan ja lähdemme yhdessä tavoittelemaan parempaa jaksamista ja X HeiaHeia-hyvinvointipistettä.
Haaste alkaa maanantaina PP.KK.2021. Tavoitteenamme on kerätä työyhteisönä seuraavien noin 4 viikon aikana X hyvinvointipistettä. Niitä ansaitaan erilaisista terveysteoista ja arjen valinnoista mm. arkiaktiivisuudesta, unesta, hyvinvointiteoista, liikkumisesta, kavereiden tsemppaamisesta sekä erilaisten ohjelmien, kuten vaikkapa taukoliikuntaharjoitusten, suorittamisesta.

Haasteen etenemistä seurataan reaaliajassa haastemittarilla. Halutessasi voit jakaa omat suorituksesi ja parhaat vinkkisi hyvinvoinnin edistämiseen sovelluksessa muillekin.

3. Näin kerrot tuloksista: Saavutukset ja palkitseminen (HeiaHeia-pääkäyttäjä)

Haasteen aikaisten onnistumisten ja tulosten esille nostaminen lisää kiinnostusta haastetta  kohtaan ja motivoi sekä sitouttaa osallistujia. Pääkäyttäjällä on pääsy yhteisön raportointiin (Admin-toiminnot -> Yhteisön raportointi). Raporteista voit nostaa esimerkiksi näitä teemoja ja onnistumisia:

• Liikuntakerrat ja -tunnit (Total exercises & total exercise hours)
  • Suosituimmat liikkumismuodot haasteen aikana (Top sport activities)
  • Kirjattujen hyvinvointitekojen määrä (Total wellbeing entries)
  • Suosituimmat hyvinvointiteot haasteen aikana (Top wellness tasks)
  • Annettujen kannustusten määrä (Total cheers)
  • Top 5 -kannustajat (Leaders: most cheers given)
Palkitsemisen voit toteuttaa valitsemallasi tavalla, tässä yksi suoraviivainen tapa:
  • Haasteen aikana vähintään 10 suoritusta kirjanneiden kesken arvotaan X kappaletta hyvinvointiaiheisia palkintoja (juomapullo, reppu, hierontalahjakortti tms.)
  • Listaus suorituksia kirjanneista löytyy raportointinäkymästä (Admin-toiminnot -> Yhteisön raportointi -> Raportit -> Leaders: most entries logged)