Haasteet ja tiimit

Miten osallistut erilaisiin organisaatiosi haasteisiin, hallinnoit tiimijäsenyyttäsi tai perustat tiimejä tai poistut niistä.

1.  Haasteet

Yleistä haasteista

Työnantajasi tai organisaatiosi saattaa mahdollisesti järjestää yhteisölleen erilaisia kampanjoita tai haasteita HeiaHeia-palvelussa. Osallistuminen on oiva tilaisuus kiinnittää lisää huomiota omaan hyvinvointiisi ja aktiivisuuteesi tai vaikka työyhteisön hyvinvointiin.

Haastemalleja on monenlaisia, tässä esimerkkejä:

• Henkilökohtainen haaste: Asetat itsellesi viikkotavoitteen ja pyrit tavoitteeseesi joka viikko. Itsensä ylittäminen palkitsee!
  • Yhteisön yhteinen haaste: Kaikki yhteisön jäsenet tekevät töitä yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi. Esimerkiksi juostaan yhdessä Suomi päästä päähän.
  • Tiimikisat: Yhteisöstä muodostetaan tiimit, jotka kisaavat keskenään vaikkapa hyvinvointitekojen määrässä.

Usein haasteen päätyttyä palkitaan osallistujia jollain ennalta sovitulla tavalla tai tehdään vaikka lahjoitus hyväntekeväisyyteen.

Osallistuminen edellyttää tietyn tiedon, kuten esim. askeltavoitteen saavuttamisen, jakamista haasteen järjestäjän kanssa.

Miten osallistun haasteeseen?

Haasteeseen osallistuminen on kytketty päälle oletusasetuksena (ks. alla, mistä löydät kohdan selainversiossa tai sovelluksessa).  Jos et muuta asetusta, osallistut automaattisesti yhteisön kampanjaan tai haasteeseen.

Omistat omat tietosi HeiaHeiassa ja osallistumisesi kampanjoihin ja haasteisiin on oma päätöksesi. Jos et halua osallistua, aktiviteettisi yhteisön tai tiimin tulokseen lasketaan mukaan täysin anonyymisti.

Mikäli et halua osallistua, sinun tulee kytkeä palkitsemisohjelmat pois päältä:

Mobiili: Avaa tilisi (oikea yläkulma) –> Asetukset –> valitse kohdasta Yksityisyys Palkitsemisohjelmat –> kytke pois päältä.

Kuva 1 Palkitsemisohjelmat

Selain: Avaa tilisi (klikkaa nimeäsi) –> asetukset –> valitse kohdasta Yksityisyys Osallistuminen mahdollisiin palkitsemisohjelmiin  – klikkaa kytkeäksesi pois päältä.

Kuva 2 Palkitsemisohjelmat web

Voit milloin tahansa halutessasi laittaa palkitsemisohjelmat uudelleen päälle.

Kisan tilanteen näet aina sivulta Yhteisöt ja kaverit, ks. kuva alla.

2. Tiimit

Liittyminen

Mikäli työnantajasi tai organisaatiosi järjestää yhteisölle tiimikisan, ovat yhteisön jäsenet useimmiten jaettu valmiiksi sopiviin tiimeihin.

- Kun liityt yhteisöön sähköpostikutsun kautta, ohjaa kutsu sinut automaattisesti sinulle luotuun tiimiin.

- Kun liityt kirjautumiskoodin avulla, sinua pyydetään rekisteröitymisprosessissa valitsemaan tiimisi. Kysythän työnantajaltasi, mihin tiimiin sinun tulisi liittyä.

Jossain tapauksissa tiimit tiimejä ei ole luotu valmiiksi, vaan yhteisön jäsenet voivat itse muodostaa omat tiiminsä.

Lue  lisää kohdasta tiimien hallinta.

Tiimityypit

Tiimit voivat olla luonteeltaan avoimia, suljettuja tai salaisia:

- avoin: kaikki yhteisön jäsenet voivat halutessaan liittyä.

- suljettu: tiimi näkyy selatessa yhteisön tiimejä, mutta jäsenyyttä pitää erikseen hakea tiimin perustajalta. Jäsenyys jää tilaan "Odottaa", kunnes perustaja hyväksyy pyyntösi.

- salainen: tiimi ei näy yhteisön tiimeissä, vain kutsun saaneet voivat liittyä.

Tiimien hallinta

Mobiilissa:

1. Napauta alavalikosta Kaverit-symbolia. Tältä sivulta näet yhteisösi tiimit. Napauta tiimiäsi.

2. Näytä tiimit: Napauta haluamaasi tiimiä

- Näytä jäsenet katsellaksesi kuka tiimiisi kuuluu.

- (Vain oma tiimisi): Chatin kautta voit lähettää koko tiimillesi viestejä ja myös kuvia.

- (Vain oma tiimisi): Eroa tiimistä.

- Muut tiimit: Jos avaat muun kuin oman tiimisi, tulee näkyviin myös Liity tiimiin

3. Poista itsesi yhteisöstä poistaa sinut koko yhteisöstä, ei ainoastaan tiimistä.

IMG_55146FB429DE-1         Kuva 3 tiimit-1

Se, mitä tietoja voit eri tiimistä nähdä, riippuu tiimityypistä.  Uusien tiimien luonti onnistuu vain selaimella

Selain:

Valitse Oma tilini ja sen jälkeen haluamasi yhteisö.Kuva oma tilini-1

Pääset yritysnäkymään -> valitse Tiimit

Kuva tiimit yritysnäkymä-1

1. Omat tiimini

Nuolta klikkaamalla voit avata oman tiimisi tiedot, nähdä sen jäsenet sekä aktiivisuuden.  Lisäksi voit kutsua tiimiin uusia jäseniä, poistua tiimistä tai chattailla tiimisi kesken ja lähettää valokuvia.

Kuva Omat tiimit web-1

2. Selaa tiimejä

Katsele muita yhteisösi tiimejä. Tätä kautta voit myös erota tiimistä sekä liittyä uuteen tiimiin.

Kuva selaa tiimejä

3. Luo tiimi

Voit luoda oman tiimisi.  Anna tiimille nimi ja halutessasi kuvaus.

Valitse onko tiimisi:

- avoin: kaikki yhteisön jäsenet voivat halutessaan liittyä.

- suljettu: tiimi näkyy selatessa yhteisön tiimejä, mutta jäsenyyttä pitää erikseen hakea.

- salainen: tiimi ei näy yhteisön tiimeissä, vain kutsun saaneet voivat liittyä.

Luomasi tiimit näkyvät Omat tiimini -sivulla ja voit sitä kautta muokata tiimiä, chattailla tiimin jäsenten kesken tai kutsua yhteisöstäsi jäseniä liittymään tiimiisi.

Kuva Tiimin luonti web-1