1. Tukisivu
  2. Käyttäjille
  3. Yleisohjeita ja käytön aloitus

Helposti liikkeelle HeiaHeian käytössä

Tästä artikkelista löydät tärkeimmät ohjeet HeiaHeia Pron käyttöönottoon ja pääset ohjeita seuraamalla mukavasti alkuun HeiaHeian käytössä.

HeiaHeia on pelillistetty, kokonaisvaltainen sekä sosiaalinen hyvinvointipalvelu, jonka avulla voit edistää ja seurata omaa hyvinvointiasi. HeiaHeia sopii kaikille ja sitä voi hyödyntää joko yhdessä tai yksin. Se tekee hyvinvoinnista hauskempaa!

Ohjeen sisältö:

1. Miten saan HeiaHeian käyttööni?

- sovelluksena

- selaimessa

2. HeiaHeian käytön aloitus

- Sovelluksessa ja selainversiossa: Tavoitteet, kaverit, asetukset, älylaitteiden yhdistäminen

3. Miten käytän HeiaHeiaa?

- Kirjaa aktiviteettisi, hyvinvointipisteet, hyvinvointikampanjat, kannusta kavereita, tilastot ja ohjelmakirjasto

4. Tarvitsetko apua?

1. Miten saan HeiaHeian käyttööni?

• HeiaHeia on käytettävissä puhelimella, tabletilla tai selaimella.
    • Saat HeiaHeian käyttöösi lataamalla ilmaisen sovelluksen AppStore tai Google Play -sovelluskaupasta.
    • Tietokoneen internetselaimella löydät HeiaHeian osoitteessa heiaheia.com
  • Avaa seuraavaksi käyttäjätili.
    Pääset liittymään työnantajasi / organisaatiosi tarjoamaan HeiaHeia-yhteisöön liittymiskoodin tai sähköpostikutsun avulla. Seuraa kutsun ohjeita tai anna koodi käyttäjätiliä avatessasi. Lisää aiheesta Käyttäjätilin avaaminen

2. HeiaHeian käytön aloitus

Seuraavassa muutama vinkki käytön aloitukseen:

• Älylaitteet: Yhdistä mahdollinen älylaitteesi HeiaHeiaan. Näin haluamasi tiedot aktiivisuudestasi siirtyvät automaattisesti HeiaHeiaan. Lue ohjeet yhdistämiseen täältä.  Jos et omista älylaitteita tai et halua yhdistää niitä, voit käyttää HeiaHeiaa myös täysin ilman näitä laitteita ja kirjata aktiviteettisi sovellukseen manuaalisesti.
  • Asetukset löytyvät oikeasta yläkulmasta, profiilisi alta. Täältä löydät mm. tilisi yksityisyysasetukset, josta voit valita, kenelle kaikille haluat treenisi ja aktiviteettisi näkyvän.
  • Jos kuulut yhteisöön, jossa on tiimit, liity tiimiin tai luo oma tiimi.
  • Aseta lisäksi itsellesi aktiivisuustavoitteita. Tavoitteet auttavat sinua viikko viikolta pysymään oikealla polulla. Voit asettaa itsellesi yleisen hyvinvointitavoitteen oman hyvinvointisi parantamiseksi. Lisäksi voit asettaa päivittäisen askeltavoitteen, treeni- sekä unitavoitteen. Löydät nämä sovelluksen Hyvinvointini-sivulta (4. välilehti). Tässä tarkempi ohje tavoitteiden asettamiseen ja haluamasi tavoitemittarin valintaan.
  • Etsi itsellesi HeiaHeiassa kavereita. Kaverit kannustavat sinua pääsemään tavoitteisiisi ja sinä voit kannustaa heitä! Näet kavereiden kirjaamat aktiviteetit HeiaHeian uutisvirrassa. Löydät kaverit alavalikosta sivulta Yhteisö ja kaverit. Lue lisää aiheesta kaverit HeiaHeiassa.  HeiaHeiaa voit halutessasi käyttää myös päiväkirjan tapaan yksin ilman kavereita.

HH aloitussivu

Tietokoneella selainversiossa:

Selainversiossa edellä luetellut toiminnallisuudet löydät sivun sinisestä yläpalkista:

- Tavoitteet: Klikkaa omaa nimeäsi oikeassa yläkulmassa -> Profiili. Täällä voit asettaa itsellesi yleisen hyvinvointitavoitteen sekä uni- ja askeltavoitteen.

- Kaverit-sivulla näet kaikki kaverisi HeiaHeiassa ja kaveripyyntösi. Voit etsiä kavereita HeiaHeiasta tai kutsua uusia.  Liittyminen on kaverillesi ilmaista.

- Tilisi Asetuksiin pääset klikkaamalla nimeäsi -> Asetukset.

- Älylaitteet: Tilisi asetuksista pääset yhdistämään älylaitteesi kohdasta Puettavat laitteet. Terveyssovellukset voi yhdistää ainoastaan puhelimen kautta.

3. Miten käytän HeiaHeiaa?

Plus menu FI1. Kirjaa aktiviteettisi HeiaHeiaan päivittäin!

Paina sinistä PLUS-merkkiä kirjataksesi uuden merkinnän.

Valitse merkintäsi tyyppi: Voit kirjata liikuntaa, harrastuksia, mikrotekoja, askelia, unen määrän, ateriasi tai seurata painoasi. Voit myös tallentaa harjoituksesi ja reittisi GPS-trackerillä. Eri kategorioiden alta löydät yli 600 eri aktiviteettia.

Sinun ja HeiaHeia-kavereidesi kirjaukset näkyvät kotisivun uutisvirrassa.

Osa kirjauksista, kuten esim. paino, on oletuksena yksityinen eikä näy muille.  Voit jokaisen kirjauksen kohdalla päättää, haluatko sen näkyvän vain itsellesi -> napauta tällöin kirjauksen kohtaa Yksityinen.

Lue lisää treenien ja aktiviteettien kirjaamisesta sovelluksessa tai selaimessa

2. Kerrytä hyvinvointipisteitä

Saat pisteitä askeleista, liikunnasta, harrastuksista, mikroteoista ja kaverien kannustamisesta. Pistejärjestelmämme perustana on jokapäiväinen aktiivisuus: saat yhden pisteen jokaisesta ottamastasi askeleesta. Liikunnasta saadut pisteet skaalataan intensiteetin perusteella (yksinkertaistettu MET-asteikko): kevyistä treeneistä saat vähemmän pisteitä minuutissa, raskaista enemmän. Näet pisteesi Oma päiväni -kortista sovelluksen etusivulta. Lue lisää täältä.

Points ENG

3. Osallistu hyvinvointikampanjoihin

Yhteisössäsi voit osallistua erilaisiin, teemaltaan vaihteleviin hyvinvointikampanjoihin. Osallistuminen on helppoa ja hauskaa ja samalla oiva tilaisuus kiinnittää lisää huomiota omaan hyvinvointiin ja aktiivisuuteen. Kampanjassa kerätään sen säännöistä riippuen esimerkiksi pisteitä, minuutteja, kilometrejä tai askelia.  Kampanjat löydät sovelluksen etusivulta, avaa kampanjan sivu kohdasta ”Lisää”.   Lue enemmän aiheesta kampanjat täällä.

4. Kannusta kavereita! Näyttökuva 2020-10-15 kello 12.48.36

Käytössäsi on virtuaalinen ympäristö kannustukselle ja vertaistuelle.

Kotisivusi uutisvirrassa näet kavereidesi kirjaukset.  Napauta kaverisi kirjauksen kohtaa Kannusta ja valitse sopiva kannustuskuva tai kirjoita mukava kannustuskommentti kaverille.

5. Tarkastele tilastoja

Kehittyäksesi on hyvä aina välillä katsoa kokonaisuutta. Sovelluksen Hyvinvointini-sivulta löydät tilastotietoa aktiviteeteistasi, saavutuksistasi ja tavoitteistasi. Selainversiosta löydät vielä lisää tarkempaa tilastotietoa kohdasta Treenitilasto.

6. Hyödynnä ammattilaisten laatimat ohjelmat ja vinkit!
HeiaHeian PRO-version kirjasto tarjoaa käyttöösi laajan valikoiman treeni- ja hyvinvointitietoa sekä digitaalisia valmennuksia eri tasoille ja alueille suunniteltujen ohjelmien, videoiden, treenien ja testien muodossa. Opi ohjelman avulla uusi, terveellinen tapa tai tutustu vaikkapa johonkin sinulle uuteen lajiin!

Näyttökuva 2021-5-6 kello 12.43.36

4. Tarvitsetko apua?

Jos jokin asia askarruttaa tai sinulla on kysyttävää HeiaHeiasta, löydät apua tukisivuiltamme.
Tukisivujemme kautta voit myös jättää meille tukipyynnön.
Autamme mielellämme!